Sistem pdv-a?

Ako si u sistemu pdv ulazi, ako nisi ne ulazi. U slucaju da predes 8 miliona prometa, onda ulazis u pdv, tj doprinosi ulasku u sistem taj promet.
Ako si to pitao.

Jel stiže nekome račun za struju na SEF?
U EPS mi rekli da PG mora da bude u katastru vidljivo na toj adresi?
Meni je na adresi stambena zgrada

Meni rekli da u katastru mora da bude vidljivo da je PG na toj adresi, nije dovoljan izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava

Danas dobio pismo iz trezora, gde pise da sam u 2024 presao 8 miliona i da sam u obavezi do 30.10 da udjem u pdv, kakva je tu procedura sada, da li u promet racunaju subvenicje i kredite, da li zvati poresku upravu pa proveriti ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Otiđi do poreske i proveri, moguće da je neka greška u pitanju.
Moguće je da si imao 2 veće uplate tokom 2024 i 2023 pa kada su uradili presek obuhvatili obe i tako te zadužili.

Ne znači vam ništa izvod banke kod gledanja limita za PDV. Bitan je dan otkupa. U promet za 8 miliona ulazi i kompenzacija ako ste nosili repromaterijal, pa razdužili kulturom. Izvod banke ne znači ništa, možete danas da prodate pšenicu u vrednosti za 7 miliona dinara osnovice i da vam nikad ne plate, vama u promet od 22.07.2025. do 22.07.2026. ulazi tih 7 miliona u promet bez obzira što nisu platili i što su vam dužni. PDV naknada od 8% ne ulazi u promet za PDV. Dakle bitno je da gledate osnovicu sa otkupnih lista bez obzira da li je isplata ili kompenzacija, datum otkupa i period od godinu dana (svaki dan je novi period ne gleda se samo u okviru tekuće godine nego poslednjih 365 dana). I sabirate sa sbih itkupnih stanica šta ste prodali, stoku, mleko, žitarice, uljarice...Firma koja se bavi otkupom žitarica vama može da kaže šta ste prodali kod njih za godinu dana, ali nema uvid u to da li ste negde prodali mleko,papriku...

Nazad
Vrh