Sistem pdv-a?

mixer87kac

Član
Učlanjen(a)
28 Feb 2015
Poruka
6.333
tako je. Ako računaš pdv onda ti je limit 8.640.000 bez subvencija. I mogu da te proveravaju u bilo kojih 12 meseci, nema veze kalendarska godina.

frenky

Član
Učlanjen(a)
23 Dec 2012
Poruka
1.863
Nisam u pdv-u ali imam napravljen program-tabelu u excelu u koju unosim svaku prodaju, i u svakom momentu imam uvid kolki mi je ostatak do pdv-a. Jako korisna stvar.

Paracinac83

Član
Učlanjen(a)
16 Maj 2012
Poruka
1.646
I cini mi se sa se gledaju datumi kada si prodavao proizvode (kada je kupac izdavao racune), a ne kada su ti uplacivali.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

-Darko-

Član
Učlanjen(a)
17 Feb 2015
Poruka
108
Mogu li drugo gazdinsvo, od supruge da koristim za neke isplate? Valjda ne povezuju dva gazdinstva sto smo u braku?

talianu

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2009
Poruka
12.100
Kako misliš za isplate?Njeno je njeno tvoje tvoje.Ti sa tvojim računom u pdv moraš raditi namenski tj trebao bi mada nisu kontrole neke.

-Darko-

Član
Učlanjen(a)
17 Feb 2015
Poruka
108
Nisam se dobro izrazio, tacnije u prosloj godini sam otvorio gazdinstvo na suprugu da bih vocarstvo prebacio na njeno a na meni ostalo stocarstvo.tako da uplate od prihoda za voce isle na njen racun a od mleka na moj.. pa rekoh da ne povezu nesto.. ako me razumete

talianu

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2009
Poruka
12.100
Da ,možeš slobodno svako ima svoje gazdinstvo ,u zakonskom ste okviru.Kod mene svaki punoloten član u domaćinstvu ima svoje RPG.

-Darko-

Član
Učlanjen(a)
17 Feb 2015
Poruka
108
Hvala.sve ste mi razjasnili. Hvala Bogu pa postoje ovakvi forumi.. Raspitivao sam se kod knjigovodje, u poljosavetu i zvao u poresko,niko nista konkretno da kaze ili ne znaju ili nece...

ACA RAIC

Član
Učlanjen(a)
19 Maj 2015
Poruka
5.569
Darko, polazna osnova je faktura - na koje PG ona glasi, a sve posle su uzročno- posledične stvari koje vuku jedna drugu i ne mogu se naknadno korigovati. Ako je PG supRuge nešto kupio ili prodao, ide na njen konto i nema govora da se posle vezuje i prati sa tvojim PG.

Beli76

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2015
Poruka
678
Nisam programer ali mozda mogu da pogledam

napravite excel tabelu da izgleda ovako nekako

(jedan red prazan za naslov kolona)

A kolona datum
B kolona iznos
C kolona formula: =SUMIFS(B$2:B$100, A$2:A$100, ">="&A2-365, A$2:A$100, "<="&A2)

i sada to prvo polje u koloni C kopirate na ostala polja u koloni C, treba samo da se menja ovo A2 u A3, A4, A5 - to excel sam uradi

moze posle da se formatira u crveno kada predje 7miliona ta kolona C i sl

Goldseeker

Član
Učlanjen(a)
8 Dec 2019
Poruka
82
Od nedavno sam u sistemu PDV, na sopstvenu inicijativu, jer sam kupovao par masina i izracunao da mi je trenutno rentabilno.
zanima me za sta tacno mogu da vracam pdv. jasno mi je da su to stvari koje se koriste za poslovanje gazdinstva, ali oko nekih stvari dobio sam potpuno oprecne info od razlicitih knjigovodja. Recimo, hteo sam da pazarim garazna vrata, da li mogu na djih. Imam poznanika koji je dobio povracaj na kupovinu monilnog telefona, a meni je knjigovodja rekao da ne moze. sta mislite?

cenejac111

Član
Učlanjen(a)
9 Nov 2012
Poruka
428
Можеш ти на све да добијеш поврат пдв-а у принципу, али ако ти налети инспекција скупља дара него мера тако да се не исплати ризиковати. Можеш правдати више минералног ђубрива и тако тога јер ту не могу да контролишу колико си бацио, али опет не треба претеривати.

ACA RAIC

Član
Učlanjen(a)
19 Maj 2015
Poruka
5.569
Kada radite neku kompenzaciju sa zadrugom, posle koliko dana vam obično prebace na rčun onaj PDV što su vam izbili prilikom kompenzacije (vaša roba - njihova roba)?

Vrh