Sistem pdv-a?

Meni je rečeno da ako je povrat veći od milion dinara onda dolaze da kontrolišu a ako je manji onda ne dolaze...

Meni je povracaj bio par hiljada manji od milion za traktor i dosli su, uz najavu da ubuduce nece dolaziti za manje iznose.

Dali znate od kog datuma je limit za ulazak u PDV 8 mil?
Neki iz našeg sela su nagrabusili jer nisu proveravali svoje prilive.

NAjbolje da je prodaje na crno.Ti njemu robu on tebi pare.Bez banke i papira.Svaka zadruga ili mlin koji vrse otkup moraju bar pdv da uplate na racun prodavca.Inspektorima je onda lako da izracunaju koliko si novca dobio na ruke kad znaju pdv.

Inače pisao sam o ovome pre mesec dana, ove godine prvi put su otkupljivači slali izveštaje o svim otkupima u celoj 2015. Do sada se slao samo izveštaj o otkupima preko milion dinara (mislim na više otkupa ako zbirno osnovica predje milion ) dok ove godine isključivo u januaru se salje za sve otkupe. Da li je otkup 1000 ili 1000000 imaju evidenciju i tačno znaju koga da hvataju. Jel zna neko kako se izlazi iz sistema PDV-a?Da li postoji određeni rok koji moraš da budeš ili čim ti opadne promet izlaziš-

Sta raditi ako znam da sam presao 8miliona vec par puta :) Ako se sam prijavim da li ce proveravati i da li cu dobiti kaznu? Pokusao sam 2014 i 2015 da pazim ali nisam uspeo opet sam malo presao. Da li da se sam prijavim ili da probam da smanjim prilive?

Mnogi mi kazu i ako se prijavim da mogu dobiti kaznu i da platim pdv za sve ono unazad pet godina. Problem je sto sam kupio skoro sve masine koje sam planirao.

Nazad
Vrh