Sistem pdv-a?

Sad mi nije jasno. Npr ja nisam nabavljao mehanizaciju, niti kupovao zemljište i sl. Mehanizaciju imam samo u zakupu. Moji ulazi su repromaterijal a izlazi roba. Jel i ja moram da nadoknadim drzavi moje ulaze prilikom izlaska iz PDV-a?
Ne moraš izmirio si svoje obaveze.

Jedna novina , izgleda neće više moći nafte da trošimo koliko hoćemo 100-130l po ha zavisi od kulture .Inspektori su dobili zadatak da provere sve PDV obveznike šta imaju prijavljeno u trezoru (provereno za opštinu Alibunar a naša filijala je podređena PU Vršac)

Novi Sad opština, jel ima neko da je dobio povraćaj pdv-a za prošli mesec ili kvartal, ja čekam 52 dana ,sve obaveze izmirene?!

45 dana je zakonski rok od dana podnosenja zahteva za povracaj. Treba da dobijes resenje na kucnu adresu. Proveri da nemas negde dug od nekoliko dinara, ili cak nekoliko para.

45 dana je zakonski rok od dana podnosenja zahteva za povracaj. Treba da dobijes resenje na kucnu adresu. Proveri da nemas negde dug od nekoliko dinara, ili cak nekoliko para.

Provereno. ..ni dinara duga, zato i pitam , kad pošalju rešenje, za koliko se vrši uplata i da li će imati veze sad novi kvartal 15 maj!?
Ispravka 57 dana , 15 marta podnet zahtev !

45 dana je zakonski rok u kom moraju da izvse povracaj i obicno cekaju zadnji dan. Pokledaj kad je datum zahteva i dodaj 45 dana.

Danas sam lično bio jer imam vrlo neažurnog knjigovodju, na primer , još mi nije overena zdravstvena knjižica a podnesen zahtev za potvrdu 31. marta ili 1 aprila i žena mi je rekla da sam svuda u plusu preko listinga , ali nisam mogao da nadjem nikog u kancelarijama , kad pitam knjigovodju on samo kaže ..do njih je....tako već počinjem da sumnjam da nešto nije u redu

To ne ide tako. Ako si duzan makar i jednu paru sistem automatski blokira povracaj. Inace povracaj se podnosi do 15. u mesecu. Za nas koji smo tromesecni to ide u janaru, aprili, julu, septembru i u oktobru.

Ovo oko potrosnje nafte je suludo, pa meni samo za oranje mojih ritova treba barem 50 l po hektaru, a i ko me obavezuje da sve povrsine koje radim imam prijavljene u Trezoru?

Ja sam imao taj problem 2014-te kada sam prvi put trazio povracaj.Te godine i pored ulaska u PDV ja sam nastavio uplacivati PIO na racun na koji sam uplacivao kao fizicko lice.Na kraju se ispostavilo da na racunu kao fizicko sam imao pretplatu,a kao pravno lice ziro(0) na racunu.Posle podnosio molbu ministarstvu da se pare prebace sa racuna na racun i tu izgubio 3 meseca i isto toliko kasnio povracaj.

Ja sam imao taj problem 2014-te kada sam prvi put trazio povracaj.Te godine i pored ulaska u PDV ja sam nastavio uplacivati PIO na racun na koji sam uplacivao kao fizicko lice.Na kraju se ispostavilo da na racunu kao fizicko sam imao pretplatu,a kao pravno lice ziro(0) na racunu.Posle podnosio molbu ministarstvu da se pare prebace sa racuna na racun i tu izgubio 3 meseca i isto toliko kasnio povracaj.
Ja sam 2 godine u pdv -u, valjda takav problem ne postoji , inače nisam dosad nikad tražio povraćaj pdv-a

Nazad
Vrh