SIP berači

Kupio berac..

U svojem radnom vijeku pobrao je cca 50 jutara kukuruza, ali cini mi se da nikad nije bio podmazan ni opran..
Sad jedan dan ga budem detaljno oprao i podmazao da vidim kako igra onda.
Ova uska guma mu je za zamjenu jer nikad nije bila pripumpana pa je ispucala, par limova treba pritegnuti i staviti par serafa koji su popadali, treba zamjeniti ovih par guma koje pritiscu klipove na komusacki stol i ove gumene lopatice napred na hederu i dva noza na frezi..
Jedino danas kad sam ga stavio u pogon, desna strana hedera, gledano odozada, se dosta trese, tj vibrira.. Sto bi to moglo biti?
Jel je mozda uvlacni lanac prenapet ili je nesto drugo u pitanju?

Kupio berac..

U svojem radnom vijeku pobrao je cca 50 jutara kukuruza, ali cini mi se da nikad nije bio podmazan ni opran..
Sad jedan dan ga budem detaljno oprao i podmazao da vidim kako igra onda.
Ova uska guma mu je za zamjenu jer nikad nije bila pripumpana pa je ispucala, par limova treba pritegnuti i staviti par serafa koji su popadali, treba zamjeniti ovih par guma koje pritiscu klipove na komusacki stol i ove gumene lopatice napred na hederu i dva noza na frezi..
Jedino danas kad sam ga stavio u pogon, desna strana hedera, gledano odozada, se dosta trese, tj vibrira.. Sto bi to moglo biti?
Jel je mozda uvlacni lanac prenapet ili je nesto drugo u pitanju?

Ako se ne varam to je oko 28 hektara kukuruza, berac je vise bio parkiran nego sto je radio, ja toliko skidam za jednu sezonu.. To sto vibrira moglo bi biti da je negdje napukao ( tako je kod mene bilo s lijevom strano dok sam imao ovakav berac kao Vi ), pregledaj ispod, neka neko legne ispod njega a neko neka cima nogom desni dio hedera..

Kupio sam berac Tornado40 u dobrom stanju 2001god,pre sezone treba da zamenim gume na komusaljci i da ispravim usmerivace[kljunove] jer ih predhodni vlasnik malo pokrivio

Pozdrav,svim clanovima foruma.Zovem se Ninoslav ,imam 43 god.Bavim se poljoprivredom i usluznim delatnostima(sa poljoprivrednim masinama).
Ovo mi je cetvrta godina od kad imam berac za kukuruz Sip KK30 i tek nedavno sam video neke klipove na youtube-u da ovim beracima ugradjuju ventilatore od beraca zmaj 221,pa ako je neko dobre volje da mi odgovori kako da ugradim isti u moj berac KK30.Ako neko ima neka slika,unapred hvala.

Imamo problem na EKO-3500 sa kipovanjem. Kada je kos u krajnjem polozaju gore i prevrnut za isipanje kukuruza,cilindri ne drze tu visinu vec pocnu da spustaju lagano kos koji je jos prevrnut za isipanje kukuruza.Kada se samo malo smanji visina kipovanja(cilindri su izvuceni 5-10cm manje od maksimalnog) onda sve radi kako treba, i kos stoji prevrnut na toj visini koliko god hoces vremena.Ima li neko ideju kako resiti ovaj problem ?

Kupio sam Tornado 40 zanima me kardan sa duplim zglobom posto su kod mene kratke parcele mislim da bi mi ovakav kardan odgovarao.Procitao sam celu temu i vidim da ga dosta hvale pa me zanima gde mogu da kupim kardan sa duplim zglobom ko ga prodaje i gde,ako neko ima sliku ili video snimak neka postavi bio bih mu mnogo zahvalam ,nemam bas iskustvo sa tim kardanima pozdrav za sve forumase

Kupio sam Tornado 40 zanima me kardan sa duplim zglobom posto su kod mene kratke parcele mislim da bi mi ovakav kardan odgovarao.Procitao sam celu temu i vidim da ga dosta hvale pa me zanima gde mogu da kupim kardan sa duplim zglobom ko ga prodaje i gde,ako neko ima sliku ili video snimak neka postavi bio bih mu mnogo zahvalam ,nemam bas iskustvo sa tim kardanima pozdrav za sve forumase
Ako hoces kvalitet, evo http://www.mikron-doo.rs/kardani_standard.html , samo kad cujes cijenu mogla bi te proci volja za kupovinom.

Moj kardan je slovencki CERJAK s jedne strane dupli zglob a sa druge osiguravajuca glava.

Placen je kod nas u HR 1900kn sto ispada oko 250€. Eno, nabrao se kukuruza i kukuruza i izvezao stajnjaka nebrojeno prikolica i jos je zglob dobar a u slucaju preopterecenja sklopka odradjuje svoj posao.

Jedini problem kod duplog zgloba je taj sto se MORA podmazivati svaki dan (svakih 10 sati rada) inace brzo presusi i krece rad na suho.

Pazite samo pri kupovini kardana na kinesku robu posto postoje kineski kardani s plasticnim piksama na krizevima umjesto iglicastih lezajeva pa on radi 2 dana i mora mu se raditi remont. Da ne bi bilo da skrt uvijek dvaput placa ;)

Nazad
Vrh