SIP berači

dr68 ovaj tvoj poso s ventilatorom je odlicna stvar,napravio si pravi dodatak beracu.odlicno

ove godine je bas belaj s ovom komusinom,kad se bere iza podne dosta ubacuje u bunker,po rosi ide dobro al kasnije belaj zivi,.ovaj ventilator cu sigurno i ja napraviti,.ako ne prodam berac,

[video]http://youtu.be/BQLeAMS63_4[/video]

Morao sam da ubacim ovaj klip, samo ne znam dali je ovako original napravljen da kupuje na desnu stranu, sto je mnogo glupo ili je prepravljen

bilo je nekog efekta a sad da je odlicno nije on ga je montirao da duva ravno u perusace mada po meni to nije dobro rjesenje mozda je bolje da duva na izlazu iz elevatora ili na poprecnom elevatoru

Ratko, u pravu si 10000000%!!! Ove godine sam se osvjedočio kako je tarup zaje*ana stvar kad me komad kukuruzovine (a moglo je biti i nešto tvrdje) raspalio po nozi kada sam samo na brzinu prošao iza berača u radu. Išao sam prije dan-dva da dovezem rodjaku prikolicu kukuruza i slučajno prodjem iza berača taman kad je kretao na uvratinama. Još imam masnicu na cjevanici, bolilo je kao da me neko motkom udario! Zamisli šta se tek može desiti da se nož odlomi (i to sam jednom vidio) ili da naidje na kamen ili tako nešto!

Ajd opet tarup, al kad vidim da ljudi čačkaju, čiste i podmazuju berač u radu, posebno kad krenu da čupaju stabla koja su zapela naprijed kod lanaca...Bože sačuvaj!

Kod nas je na jednom coveku berac otkinuo ruku ove sezone berac radio a on vadio stabiljke koje su bile zaglavljene medju komusackim valjcima pa kad ga podfati a on bio sam masina radila jos pola sata nije bilo nikoga da je ugasi dva sata nisu mogli da mu oslobode ruku od valjcima isekli su mu doktori do podlakticu stvarno steta mladi covek 22 god
Samo oprezno sa masinom nema zajebancija pozz

Evo sezona je gotova pa sad imam vremena da se malo pozabavim slikama i da vam pokazem moj berac, inace bolje izgleda jer je na slikama sav prasnjav. Slika punog bunkera i snimci su kada je bio jedan od najtoplijih dana, slikano negde oko 13h. Nema puno sljama jer je kukuruz bran u pravo vreme, vidim da se svi zale kako ima dosta sljama kada je vrucina a ima iz tog razloga jer obicno svi cekaju da kukuruz bude prezreo pa ga onda beru i ostaje sljam i vise se trosi.
j0gvua.jpg

14jp4iu.jpg

eape6s.jpg

j7ayrm.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=p19Q3oJWxJ4
http://www.youtube.com/watch?v=nmNE6slxg78&feature=related

nije sve u konjima :cool:

a šta bi tek rekao na ovo :osmeh:

iščitao sam temu od a do š,i veoma mi je drago da ovako nešto postoji ,radim sa eko 3500 već nekih 5god i za sledeću sezonu će mu trebati malo ozbiljnijih stvari za uraditi a vidim da će mi ovaj forum moći pomoći.Morao sam da komentarišem ovaj snimak
ja sa 539 radim 2ili3 sporom .ono jest sporo ali po meni jedino racionalno a ovaj snimak mi više liči na tarupiranje a ne na branje.Kod mene čim brže ideš i nepratiš red idealno čim kljunavi udare u stabljiku klip ispada sam i neretko završi pored berača na zamlji mislim da je na ovoj njivi više ostalo kukuruza nego što je odneto u čardak

iščitao sam temu od a do š,i veoma mi je drago da ovako nešto postoji ,radim sa eko 3500 već nekih 5god i za sledeću sezonu će mu trebati malo ozbiljnijih stvari za uraditi a vidim da će mi ovaj forum moći pomoći.Morao sam da komentarišem ovaj snimak
ja sa 539 radim 2ili3 sporom .ono jest sporo ali po meni jedino racionalno a ovaj snimak mi više liči na tarupiranje a ne na branje.Kod mene čim brže ideš i nepratiš red idealno čim kljunavi udare u stabljiku klip ispada sam i neretko završi pored berača na zamlji mislim da je na ovoj njivi više ostalo kukuruza nego što je odneto u čardak

Cekaj Savorisa da ti odgovori dali je vise ostalo na njivi ili je sve ubrano :osmeh:
Drago mi je da ti se svidja forum i sigurno ces videti i nauciti mnoge stvari sto se ticu poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije. Pozzzz

Kratak je snimak,ali pošto je Savo dobar majstor ne čudite se ljudi,mada zavisi i kakav je luluruz na snimku.

vidim da me nešto spominjete pa ajde da i ja kažem koju u svoju odbranu :haha:
pri ovoj brzini klip nema kada da ispadne na zemlju jer iako počne da pada sa stabiljke on mora pasti na beračke kljunove , više će da ti ispadne kada ideš 2 sporom , budi siguran u to jer prvodni lanci počnu da ''kuckaju'' stabiljku i klip pada prije nego što naidju kljunovi
a za to dali je ovo tarup ili berač :osmeh: najbolje ti je da dodješ u sezoni branja i bacimo oplakalu neku od 100-200e koliko će klipova da ispadne
prihod dajemo na jelo i piće onih svjedoka (forumaša) koji budu prisutni , jel' pošteno ?

U pravu je Savo,uopšte nije problem ispadanje kukuruza nego da li će berač progutati,tj-tarup radni sto i elevator,berač je sigurno ubrzan čim tako ide.Savo,ja se ne bih kladio sa tobom a ko hpće nek izvoli,ja mogu samo da presečem:ppozdrav:

ubrzan je , već sam to rekao ovdje negdje u temi
a imajte na umu da je i traktor ruski a znamo svi da rusi imaju brze kardane :ppozdrav:

radilice ili kardana ?
radilica je na nekih 1700 a kardan na nekih 500 , otprilike ako se dobro sjećam da tako piše na satu
mada nije to 100% pouzdano , sajla je negdje kriva i kazaljka skakuće

Nazad
Vrh