sto se tice komentara za ukopavanje stope elevatora ja tvrdim sa sigurnoscu a i moj stric koji je otisao u penziju kao sef odrzavanja sremskih silosa(RUMA) da je losija varijanta ukopavanje stope elevatora glavni i veliki razlog doci ce nakada da se mora ispustiti psenici ili ce doci do zagusenja onda tu psenicu moras ocistii ai sta god da radis bolje da ti je na zemlji nego u zemlji ovi sistemi koji su u zemlji nemozes posteno ni da se okrenes dok u slucaju kada je stopa koficatog elevatora na zemlji mozes prici sa bilo koje strane mi smo odradili isto sa jednim puznim transporterom jednu celiju po nasem sistemu ,dok je blizu nas radjeno tako kako je kolega mont-1 radio .kada je sve postavljano dosao je direktor firme silesfor g.Mile zakic koji je uradio silosa po srbiji i bosni i okolini ....dosao je do zakljucka kao i mi da je mnogo bolji ovaj nas sistema sa koficastim na zemlji.izvinjavam se ali morad da prokomentarisem da je puzni transporter jeftiniji od koficastog bar 5 (pet) puta tako i da mu je cena odrzavanja daleko manja ali se slaze i da treba da ih ima sto manje po mogucstvu ne vise od jednog zbog loma zrna mada koji je dobro odradjem lom je zanemarljiv (minimum )