Poklopac tu i nije neki problem malo pokrpas sa CO2 aparatom a i manje je vazan jer kroz taj deo ulazi zrak u turbinu.
Inace sam isti prije desetak dana popravljao , zamijenio lezajeve na rotoru i semeringe i zeger koji je popustio a na koji se oslanja opruga koja gura rotor na stranu matice i kontra matice za namjestanje zazora noz-kontr noz.
Silo kombajn jako dobro sitini ali ima jednu veliku manu , a to su vec neki spominjali ima uvlacne lance (MEX II , tip MH1100 , to je onaj model sa kratkim kljunovima kao ovaj sa prijasnjeg posta) 2 para plus dolje plosnati siroki lanac i stalno se gusi , jedino sto pomaze prepravka one naprave sto rusi kukuruz ispred , malo je spustiti i isturiti , ja sam onu krivu cijev isjekao i zavario ravnu. Ako je kukuruz mali provuce se ispod i opet pravi probleme , ako je kukuruz dovoljno polegnut prije nego ga noz odsjece onda relativno dobro uvlaci kukuruz. Ako pogoni traktor 90ks ili vise onda moze i na silu jer silo kombajn moze dosta da proguta a traktor to otrpi.
Problem je onda kao kod mog da pogonski lancanik ostane "krezub" fali vise od 10 zuba zbog tog promijenjivog opterecenja. Inace ovaj moj je bio kao ukleti holandjanin niko ga nije jako puno koristio i relativno ocuvan po lancanicima i ostalom.
Problem je bio i na zadnjem paru valjaka koji uvlace(guraju) masu na rotor , odnosno onom nazubljenom koji ima 2 mala valjcica na kucistu kliznog lezaja sa pogonske strane od kojih je jedan blokirao i pojeo jedno 10cm tog klizaca po kojem seta taj uvlacni valjak gore dolje pa je malo blokirao ,taj klizac sam navario i poravnao takodje je bio problem i sa onim cistacem odnosno celicni lim koji cisti donji glatki valjak istrunuo a i vijci takodje pa sam odsjekao komad od lista gatera koji je celik od oko 1mm debeo i to navario umjesto cistaca.
Probao i onaj gornji nazubljeni valjak koji uvlaci masu da navarim zube i malo ih naostrim ali mislim da nije previse pomoglo, imam i neke slike ali nisam siguran da li moze direktno da se ostavljaju na forum.