Silokombajn

treba mi pomoc ako neko ima silo kombajn class jaguar .

Drugari da li neko zna dimenzije nozeva za lifamov jednoredni kombajn ili ako ima neki stari a nije mu tesko da izmeri. Nozevi mi ne trebaju za lifam vec za jedan drugi kombajn, na slici su potpuno isti ali ne znam bez tacnih mera.

Drugari da li neko zna dimenzije nozeva za lifamov jednoredni kombajn ili ako ima neki stari a nije mu tesko da izmeri. Nozevi mi ne trebaju za lifam vec za jedan drugi kombajn, na slici su potpuno isti ali ne znam bez tacnih mera.
Da li ti treba dimenzija od ovakvih?
a1fe966ed8322020af89bd52adc1f7c5.jpg

Posalji uzorak u MGM Plamen, mogu da ti prave po uzorku, meni su nudili da mi naprave, ali sam našao ipak polovne originale... Ako su ti potrebne još koje dimenzije ovakvih noževe, samo reci... :)

Posalji uzorak u MGM Plamen, mogu da ti prave po uzorku, meni su nudili da mi naprave, ali sam našao ipak polovne originale... Ako su ti potrebne još koje dimenzije ovakvih noževe, samo reci... :)
Ma nista vise hvala, poslao sam dimenzije u MGM rekose da se jave ali ih nema vec dve nedelje pa sam zato hteo da probam od lifama ali nisam znao dimenzije

- - - - - - - - - -

images
sta mislite o ovom modelu potingera?

- - - - - - - - - -

2e41bea8c933-800x600.jpg
Ima ovakav moj prvi komsija vuce ga sa zetorm pre par godina malo ga je ubrzao na ovom vecem pogonskom zupcaniku, napravio je malo veci, kaze da radi dobro, nije se kvario nista ozbiljno, kvalitet silaze zadovoljavajuci, ima dobar veta, cini mi se da ima 8 nozeva.

Pa et ja sam cuo za ove modele da imaju problema na ovim lancima na uvlacenju ali nisam radio sa njim imo sam onaj drugi pottinger koji namotaje travu, a kakav je ovaj nisam siguran a inace potigner kad se lijepo usteluje stvarno sitno sijece i ima dobar vjetar :) Sa slicnim sam radio s rakovicom 65 i vukla je i prikolicu al kad sam zakopco za 85 KS onda brzina gore. Ja sam svoj prodo jer je jednsotavno bio potrosen i nije se imalo racuna ulagat u njega, prodam ga i kupim mengele i nisam pozalio jer sam dosta patio sa travom :sjasi:

Jel neko prepravljo komande na kombajnu moj je sip..sajla kojom se pomera lula je pukla vet su mi pravili dve ali ne izdrze puno pa bih stavio nesto drugo neki klip ili motoric da pomera levo desno ....posto nemogu rucno ne dovatam iz zetora.......ako je neko nesto napravio nek mi kaze sta,,,..

Jel znate ima li gde delova za sip sk 80? Treba mi onaj poklopac iznad bubnjeva. Kod mene je istrulilo dole na onim kao sarkama,a veliki je posao napraviti sve ispocetka,a i nemam vremena napraviti to sad. Krenuo sam da sredjivam kombajn,neke sitnice sam radio sto nije prosle godine uradjeno,trenutno trazim nacin da u kucnoj reziji napravim hidrookretanje lule,a ako ne uspem,moracu da narucim odnekle,ostalo je farbanje i taj poklopac da se nabavi. Imacemo posla za desetak dana kad nestane silaze da pocnemo seckati pomalo za dnevne potrebe. Imam ranu sortu kukuruza i pocinje da odseca rod,tako da mislim da cu uspeti sve da uklopim da imam non stop silaze za goveda.

Drugari da li neko zna ko jos radi ove nozeve za silokombajne, mgm i termometal nece da rade tako malo nozeva zvao sam i kazu da ne rade vise po uzorku jer je to mala serija. Mozda neka manja radionica koja se bavi time ?

Hvala puno, sad sam bar odbacio mogucnost ugradnje lifamovih, meni trebaju isti ovakvi samo 215 mm duzine, u pitanju je KRONE MC 10, moracu da nadjem nekog da ih pravi. Hvala jos jednom na pomoci::super::

Ne moras ici da pravis ? samo daj dimenzije mogu te uputiti gde da resis to bas kvalitetno.Ili jos bolje ako imas kataloski broj.

Sip lagan sece malo krupnije ali je povoljniji u oglasima od ovih malo kvalitetnijih a isto odradi posao.Ja imam mengele 280 i prezadovoljan sam ja ga teram sa 560 jeste da mu je tezak i idem sporo ali za moje potrebe vise nego odlican.

A sta misliste o pottingerima mex 2 ili 1,a kako su se pokazali silokombajni Pz zwegers kako secu i jesu teski za pogon?

Imam MEX 2 i radim sa MF265, nikakvih problema. Sijece sitno, ima dobar kapacitet,vjetar odlican.
Sa travom nisam imao problema prosle godine, nije se zastopao ni jednom. Eh sad jedino je tezak i masivan prilicno. Kada ga nosim sa Torpedom 48 imam osjecaj da ce ga prevrnut na neravninama :)

Nazad
Vrh