Silokombajn

Potreba za siliranjem mi je 3-4 hektara ako do leta ne kupim nesto jaci traktor uvek imam na raspolaganju da pozajmim od jednog kolege ursuza 355 ili belorusa 52.Mada kako sam do sada imao problema sa uslugama koje su mi drugi odradjivali, radice 542 pa makar i prvom sporom.

Potreba za siliranjem mi je 3-4 hektara ako do leta ne kupim nesto jaci traktor uvek imam na raspolaganju da pozajmim od jednog kolege ursuza 355 ili belorusa 52.Mada kako sam do sada imao problema sa uslugama koje su mi drugi odradjivali, radice 542 pa makar i prvom sporom.
Nece ni moci brze ako ces citav traktor po zavrsenom poslu. Ima tu dosta.

Moci ce daleko brze.Ja imam isti ovakav samo uvozna neka marka.A ima u selu nekoliko SIP-a.Ladno ga vuce 539 trecom sporom,jedino ove godine u ekstremnim kukuruzima je isao drugom.

Vojkane ja ne volim farbane masine,ali ovaj silo kombajn je bukvalno nov veruj mi,covek ima masinsku radionicu, komoru za farbanje krave je prestao da cuva pre petnaestak godina silo kombaj ie od stajanja poceo da korodira po ga je kaze iz tog razloga farbao.1986 godine je u sloveniji kupio sip silokombaj,sakupljac i samoutovarnu prikolicu,kaze da je silaza radjena svega tri sezone,silo kombaj je kao nov nigde nije pokriven nozevi su bukvalno novi, klinasti kaisi su jos fabicki i u ekstra su stanju kad se pusti u rad on se ne cuje,na kraju da sam ga ja farbao kostalo bi me jos sigurno pedesetak evra.Ja sam prezadovoljan.

Kaisevi ima da sahrane taj silo kombajn,to se jos malo pa nikad i ne menja.Nisu to ovi sto se sad kupuju.Obrati paznju koliki mu je onaj brusni kamen i pod hitno mu promeni one dve gume na ulazu u bubanj.Totalno su pohabane a one se ne habaju posle nekoliko hektara,to sigurno znam.Zbog te lose gume hoce da gubi klipove i zrna i to mnogo.Nozevi takodje ima da urade stotine hektara i bice dobri,jedino ih neko unisti kad tera preterano nisko i povremeno uvlaci kamenje.Jel mu je mehanizam za kontrolu visine bacanja silo mase original na sajlu ili je prepravljan?

@Vojkane koja je to marka silokombaja pa 539 ide 3om sporom da seb kupim? Dajte ba malo ljudi realnosti 539 nema sta trazit u siliranju moze ako se sbe samo planira radit i to prva spora gas do poda i to da se muci :)

Te dve gume na ulazu su tule,kompletno su skapane,moraju da se zamene novim,brusni kamen je fabricki i moze jos da sluzi,mehanizam za kontrolu bacanja je na sajle nije nista prepravljano ali su sajle zapekle panciri istruleli,mora cu da kupim nove sajle.

Ovo sto Vojkan kaze mozda moze ako je manji kukuruz,radio sam s 542 i sip sk 80. Kad je slab kukuruz moze,a kad je jaci... Pakao i meni i traktoru. :zli:

@Vojkane koja je to marka silokombaja pa 539 ide 3om sporom da seb kupim? Dajte ba malo ljudi realnosti 539 nema sta trazit u siliranju moze ako se sbe samo planira radit i to prva spora gas do poda i to da se muci :)
Nema potrebe da mi popujes i pricas nesto sto radim godinama i ja i nas jos cetvorica u selu.Svi vozimo trecom sporom a ove godine drugom sporom,ponegde trecom.Uradimo do 1.5hektara na dan veoma dobrog kukuruza.Traktor se ne gusi,njive su ravne.Ja ako vozim prvom sporom to je jednako brzini puza i bolje mi je i da ne radim jer mislim da nema sanse da uradi ni 50ari.Svi kombajni u selu su SIP iz kraja 80-ih ne znam koji je broj samo je moj kupljen pre 5-6 godina i ne znam koja je tacno marka jer je prefarban a identican je kao SIP.Moj ti je savet da ne popravljas mehanizam sa onom glupavom sajlom.Ja cu ti slikati kako je kod mene.I kod mene je sajla ali mnogo je prostije nego kod SIP-a.Ono sa onim mehanizmom je previse komplikovano.

Nemoj se smatrat uvrijedjenim al to je prosto nemoguce. Ja licno imam mengele mb 280 i zetor 85 KS s turbo motorom i idem u prosjeku brzinu 3 spore 539 na punom gasu. Znaci ta prica da 539 moze silirat 3om sporom ne pije vodu nikak ili su ti traktori roliko jaki da pucaju od snage ili su ti silokombaji stvarno toliko dobri i laki za gonit :) sve vise razmisljam da pocnem silirat sa 539 da smanjim potrosnju :) imam i frezu za njeg 230 da mu pokrijem trag tockova i jos da normalno radi :haha:@nesa samo polako ima vremena do sezone sve ce to doc na svoje mjesto polako nek je on na pretkuci a ostalo se uz malo volje uradi. Interesantne su mi ove zive izmedju ova dva lima na ulazu. I ja sam planiro igradit na svoj mengele ovako nesto jer su mi gume vec potorsene na uvlacenje i ako ih ne uradim jednostavno cu morat napravit ovako nesto je r kad izlazim iz reda ako brzo izadjem obori 3 4 stabljike :/

Pa sigurno ces da smanjis potrosnju ako siliras prvom sporom.Na zalost daleko je sledeca silaza ali eto upamti sata si rekao a ja cu snimati do godine i ovde prikazati.Mozemo i odmah da realizujemo neku lepu opkladu.Tokom dana cu ti postaviti slike mog silo kombajna.Prvom sporom nije isao nikad niti ce,to sigurno.Inace ga odmah prodajem i kupujem cetvororedni samohodni.

Pa sigurno ces da smanjis potrosnju ako siliras prvom sporom.Na zalost daleko je sledeca silaza ali eto upamti sata si rekao a ja cu snimati do godine i ovde prikazati.Mozemo i odmah da realizujemo neku lepu opkladu.Tokom dana cu ti postaviti slike mog silo kombajna.Prvom sporom nije isao nikad niti ce,to sigurno.Inace ga odmah prodajem i kupujem cetvororedni samohodni.
Na koji razmak sejes kukuruz ?

Kod mene ove godine je jedva traktor vozio od 60 ks dv silo kombajn inace svake godine imt 539 vozi prikolice ove godine nije mogao ni u jednoj njivi. Bas bi volio vidjeti kako bi 539 radio sa silaznim kao sto je ova godina

Kukuruz sejem na 70cm.Isto sam to i ja radio vise puta.Zakacim prikolicu IMT 3 tone nosivosti za silokombajn i vucem je dok se ne napuni do pola onda je otkacim i zakacim drugu i tako dok ne prosecem nekoliko reda da mogu dva traktora da idu UPOREDO.I tada idemo drugom sporom,prvom nismo nikada u istoriji.Kolega Potinger,pricali smo o SIP silokombajnu i ne razumem kakve veze sad ima ovaj silo na klipu koji nije SIP???

Pre par godina covek mi je radio silazu sa 539 i sip silo kombajn,za jedan dan urdjeno je 1,5 hektara a potrosio je 45l nafte,skoro sam ga sreo i pitao dali je radio ove godine i koja je potrosnja kaze da je radio i da na jednom hektaru potrosio ravno jedan rezervoar,samo da napomenem da taj lik za sebe silira nekih 3-4 hektara plus usluzno odradi jos desetak h godisnje.

Nazad
Vrh