Silokombajn

Sa ovogodisnje silaze
107336973042932864405316.jpg

Radio je bez problema jedne godine cini mi se 2010-te kada je bila kisna godina na jednoj njivi u jednom delu je lezala voda pa je nikao sirak bez problema ga je radio e u medju vremenu se pojeli ti trouglici na bubnju pa smo mi navarivali i onda je radio ali nije bilo to to za nase potrebe te godine 8kj je bio mali pa nam je izleteo neki nov lifamov kombajn kao sto ti imas sa puzem taj se kombajn za godinu dana pojeo totalno znas kad yto 120ks mumla a ostrili smo nozeve 3 puta na dan i sad napokon imam malog hestona za nase potrebe odlican.
fotografija-0220.jpg

Jednostavno je losijeg kvaliteta bio kad su se nozevi potrosili posle 8kj i spirala se svukla tj pojela se istanjio se lim i pukla.

Nista nema bez samohodnog silaznika, sta ti je otislo na lifanu kad nece da ide.
Vlasnici lifan silo kombajna sta stavljate za osigurac ja uzimam saraf sa turban glavom i odsjecem ga.

Ima par tih lifama u komsiluku. U originalu ide cevasti osigurac, ali najcesce ljudi stavljaju zubac od vila (vrh) ili odseku od srafcigera parce. Nisam siguran koliko je to dobro ali ipak radi posao.

Zarkov mali :) To mi je na 10 km. Covek je nije koristio, vec vrsi prodaju masine iz uvoza. Ako treba jos neka slika prolazicu za neki dan pored placa pa cu uslikati. To je kao sto Ratko rece prvenstveno za one koji se bave tovom svinja.

- - - - - - - - - -

Evo ti princip rada.

536c79b99ba7d8a19f1b66c25189c362ddf1e2c8_0x0.jpg

RatkoPa, pa zar nije bolje da dajem kravama silirano zrno koje je provrelo, nego da meljem suvo? Nego ja mislim da on trazi mnogo, bio je prosli put u oglasima, ali u Zabarima i cena je bila 5500 evra, a neznam za koliko ga ovaj prodaje.. Za manje pare moze da se kupi berac i cekicar odvojeno..

Vladj, hvala ti, ali covek izbacio dovoljno slika, ali princip rada je vrlo koristan, hvala...

Pa trebaju mu i pare koje daje mešaoni za koncentrat.

I ako ima uslove može posle punos siloza ostatak kukuroza obradit na taj način i koristit silirano zrno umesto sušenog.

Ja sam napravio oko 1,5t silaže od zrna u burad od 200l,i silaža je odlična ,ranim sanjom i ovce i goveda.Za nagodinu probao bi jedno 15 t da uradim ali u burad i kocke cisterne ili kace plastičneod 1000l.Po mojoj računici na 15t kukuruza kad platim radnike i naftu da skrupin zrno a neplatim sušenje i lager razlika je preko 50000 din

Pa trebaju mu i pare koje daje mešaoni za koncentrat.

I ako ima uslove može posle punos siloza ostatak kukuroza obradit na taj način i koristit silirano zrno umesto sušenog.

Tine posto je kolega Zarkovmali u vise postova naveo da krave hrani iskljucivi kukuruznom silazom,SLAMOM(bez dodataka sena) i koncentratom mislim da bi tu trebao biti neki kvalitetniji koncentrat od kukuruzne prekrupe

Da, da, to je način hranjenja, a koncentrat je normalan sa 10 % sojine sacme, 30 % suncokretove sacme, DKF, Minazel, kvasac (Sano) i Inbergov premiks. Kombinacija se pokazala super i za krave sa 35+ l mleka, ali da ne odemo u off..

Ja sam napravio oko 1,5t silaže od zrna u burad od 200l,i silaža je odlična ,ranim sanjom i ovce i goveda.Za nagodinu probao bi jedno 15 t da uradim ali u burad i kocke cisterne ili kace plastičneod 1000l.Po mojoj računici na 15t kukuruza kad platim radnike i naftu da skrupin zrno a neplatim sušenje i lager razlika je preko 50000 din
Možeš da je natabaš i kao i klasičnu silažu u silo jamu

Može ali kad počnem da trošim nema stajanja ,ovako u nekave posude mi je konfornije,nikad neznam koliko ću stoke imati da ranim

Nazad
Vrh