Znam par slucaja za 1221 sto su radili sa velikim prikolicama za stajnjak,i stradale su lamele brzo,jedan covek sa 1025 je presovao sam rolobalerom kaze u sezoni i 3 puta zna da menja lamelu dosta su presovali,isti slucaj kod mene 820 radio je dosta sa presom i sa silokombajnom i na kraju je otiso sa 3600rc i lamela od kardana nikad nije izneverila,dok 1025 presovao sam malo s njim samo odjednom zaustavi se kardan,sta je sta nije mislio sam presa se zaglavila,kad ono otisla lamela,zamene mi iz agropanonke oderu me 130e nije izdrzalo mozda jos 400 rolobala i pocelo je da zeza zakacio silokombajn jednoredni radio sam dva dana kad ono proklizuje i samo pocne usporeno da se vrti...nisam je menjao radim i dalje s njom(iako sam kupio 2 nove lamele razlicite od 1000-2000din je pa sam onda kada sam nasao tu skuplju kupio i tu) ali sad vucem cisternu za osoku 3000l i rasturivac za stajnjak,za to ima snage,jer nije toliko operecenje.
Taj kombajn je najverovatnije na 1000obrtaja kardana,idealno bi bilo i do 140 ks,ima jedan drugar dajca 115 ks nosi s njim dvoredni mengele napred,nisam video kako se ponasa radi on sa tim mada verujem da mu nije najveselije,ali sada je uzeo traktor od 160ks s kojim ce i silirati.
p.s.Evo ti jedino nesto za utehu,takodje znam i jednoga koji tera veliku prikolicu za stajnjak sa 1025 i kaze da nema problema sa lamelom ako ne laze a neverujem ,tera je na 1000 obrtaja,e sad jel tako ubo il sta nemam pojma.
Takodje mi smo oprugu od kardana okrenuli da vuce da bude ukljucen kardan a ne da vuce da ga iskljucuje,najbolji je sistem na 820 kada se navuce ona rucica koja tesko ide i znas daje to nategnuto,a ova ruska sr...nja sa lakim ukljucivanjem na klipic to je grozno,super je za koristenje ali nije to to.