1000 obrtaja kardana ....................................Evo kako moj zmaj baca
Namijenjen za 540 obrt kardansko vratilo a jedini mu spas 1000 obrt. svaka cast ljudima koji su ga radili
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
1000 obrtaja kardana ....................................Evo kako moj zmaj baca
Ja sam mislio da je bunker za silazu, znaci za silazu je od zrna, tesko ce to ovdje prodati.Bio sam kod ovog prodavca ljetos, išao sa komšijom da mu tražimo malčer pa sam imao prilikui da pogledam taj SK. Ovo čudo ne silira cijelo stabo - odvaja samo klip i melje ga u bunker a ostatk sitno samelje i baca ga iza sebe. Namijenjen je za pravljenje silaže od vlažnog zrna, ne silaže od cijele stabljike.
To je super za krave muzare, a moze i za svinje..Ko drži svinje, to je super hrana, može i za krave ali nema potrebe.
Da li ovi silokombajni koje koristite mogu silirati kulture sejane na 50 cm .Sirak je u pitanju.
mislim na neke od ovih standardnih sip,zmaj,lifam,mengele....
Moze lagano, samo za taj posao bi idealan bio SK sa bubnjastim tipom secke, mada i dobro podesen diskasti nije los u radu..Da li ovi silokombajni koje koristite mogu silirati kulture sejane na 50 cm .Sirak je u pitanju.
mislim na neke od ovih standardnih sip,zmaj,lifam,mengele....
i za viseredne nije problem ako imaju rotacioni heder...Jednorednima to ne bi smio bit problem.
Problem širine sadnje se pokaže kod samohodnih, 4 ili više rednih.
Tad se veća razlika u širini reda između kombajna i sadnje kaže kao loš rad na krajnim redovima, jer ulaze koso u lance, pa im padaju klipovi, nekih ne pokupi...
Može dobar kombajnist to da korigira, a celi dan rad se tako 'lovit' po redovima nije baš pogodak na lutriji.
To je super za krave muzare, a moze i za svinje..