Silokombajn

Kakvi su klaas jaguar 25 kombajni,dali je tezak za rakovicu 65 na kardanu

Poderale se gume na vertikalnim valjcima pa sam rijesio da napravim kao sto je na potingerovom rijeseno. Za sad samo jedna strana jer se bi se sudarala ako stavim obje s tim da sam zadrzo postojece gume, bez orginalnih guma odgovarale bi tacno. Ovako ide za probu ako bude valjalo ide i druga strana

na kraju su stavljene duple matice da se ne bi odvrnulo, debljina gume 5 mm s tim da ima tkanine u sebi

Sempeter krupno sece , gledao sam silazu koju je radio klaas jaguar 25 dosta sitnije sece, zato me interesuje kakav je jaguar 25

Pročitao sam vašu objavu i postavio bih par pitanja. Imam isti silokombajn PZ MH 80 S. Ti kažeš da se noževi oštre tako što idu u susret brusu a svi ovi kombajni se moraju kontra vrteti prilikom brušenja . Ja nemam taj kardan otpozadi da bi ga drugi traktor pokretao u kontra smeru. Imam traktor Belarus mtz 80 i kardan ne može vrteti u kontra smeru. Svi mi ovde govore da se mora kontra vrteti prilikom oštrenja a ti jedini kažeš da ne mora. Da li ti to radiš na svoju ruku ili imaš neko uputstvo? Unapred se zahvaljujem i molim da mi razjasniš tu dilemu.
Kolega Pankin vam je odgovorio. Nemam nikakvo uputstvo, ali ni mogućnost, da oštrim noževe tako što bi se kombajn pokretao u kontra smeru. Naši traktori ne mogu da vrte kardan u kontra smeru, a kombajn nema pozadi izvod kardana, pa mi je jedino i logično rešenje bilo oštrenje tako što noževi idu u susret brusu. Ostrio sam, kako ste vi napisali na svoju ruku. Pre ovog kombajna dugo smo imali Sipov koji je imao kardan pozadi i ne vidim nikakvu razliku između naostrenosti noževa na njemu (gde se noževi oštre pokretanjem kombajna u kontra smeru) i sada na PZu. Verovatno još neko ovde na forumu ima takav kombajn, pa neka napise kako oštri noževe. I ako neko zna gde mogu naći noževe za PZ mh80s neka piše, hvala.

Termometal ada

Kolega Pankin vam je odgovorio. Nemam nikakvo uputstvo, ali ni mogućnost, da oštrim noževe tako što bi se kombajn pokretao u kontra smeru. Naši traktori ne mogu da vrte kardan u kontra smeru, a kombajn nema pozadi izvod kardana, pa mi je jedino i logično rešenje bilo oštrenje tako što noževi idu u susret brusu. Ostrio sam, kako ste vi napisali na svoju ruku. Pre ovog kombajna dugo smo imali Sipov koji je imao kardan pozadi i ne vidim nikakvu razliku između naostrenosti noževa na njemu (gde se noževi oštre pokretanjem kombajna u kontra smeru) i sada na PZu. Verovatno još neko ovde na forumu ima takav kombajn, pa neka napise kako oštri noževe. I ako neko zna gde mogu naći noževe za PZ mh80s neka piše, hvala.

Pozdrav prijatelju hvala na savetu . Noževe za PZ MH80S možeš naći u TERMOMETAL ADA. Dobavljač za Republiku Srpsku inače iz Brčkog mi je rekao da nabavlja te noževe iz firme TERMOMETAL ADA. Evo ti link sa sajta gde možeš naći šta ti treba za kombajn . http://www.termometal-ada.com/

Gledali smo sada u Rumi te noževe i razlika cene između njih i original (navodno doneti iz Mađarske, ali su imali na njima oznaku Vicon) bila je zanemariva. Taj čovek ih više nema, a radije bi stavili original. Pozdrav.

Послато са SM-G386F уз помоћ Тапатока

Imam u ponudi Pottinger Mex 2 kako su se pokazali i jesu teski za traktor,mislim na rad,planiram da ga nosim sa 558?

Ja ga gonim sa MF265, Perkins AD4.236 motor. Bez problema idem s njim, 3. ili 4. spora . Sto se tice pogona (snage) nemam problema uopste pa mislim da bi mogao i ti da radis s njim. Eh sada nositi ga, to bi ti mozda mogao biti problem jer je jako težak, ali ako ti je uredna hidraulika ne bi smjelo biti problema. Nisam se susretao sa 558 uzivo ali mislim da bi mogao da radi bez vecih muka s njim..

Kao prvo ne planiram ja da siliram 30 prikolice nego 5-6 godisnje tako da to traktor nece da oseti,a kao drugo ako neko zna da se negde prodaje silokombajn raski moravicki rasinski okrug neka javi na pp posto je ovaj pottinger 200 km od Kraljeva,e sad da vam kazem sto se tice rada sa ovim mex 2 ja sa zvao coveka i on mi je rekao da je radio sa 539 ali nije da radi ceo dan devetka sa njim i rekao mi je da ce 558 da se igra sa njim.

Pitao si za misljenje, sta tu brojis sad: ,,Kao prvo, kao drugo...''
Mozda taj tvoj covek misli na MEX 2 S ili MEX 2 K. Oni su uskladjeniji i laksi.

MEX 2 ima oko 600 kila + ,,tezak'' prenos, voleo bih da vidim kako 539 radi s njim. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Sempeter krupno sece , gledao sam silazu koju je radio klaas jaguar 25 dosta sitnije sece, zato me interesuje kakav je jaguar 25

Sempeter sece krupno, ako je zakacen za traktor sa sporim kardanom. Kod mene je taj slucaj jer ga kacim za imt 560. Isti kombajn u kombinaciji sa drugim traktorom, radi neuporedivo bolje. Kombajn nije idealan ali moze da posluzi.

Nisam tako hteo da formulisem odgovor,a za ovo za 539 mi je on rekao e sad ako laze laze njega.A hteo sam da kazem mi necemo da radimo uslugu nego samo za nas nekih 5-6 prikolica i misli da 558 moze to da uradi bez problema sa bilo kojim silokombajnom.
http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/2303168_PÖTTINGER_meh-2_1990_god/?cena=low
O ovom kombajnu je rec.

Kupi ti neki mengele da te bog vidi i da radis sa uzivanjem... Za 558 moja preporuka ti je mengele mb220...

Nisam tako hteo da formulisem odgovor,a za ovo za 539 mi je on rekao e sad ako laze laze njega.A hteo sam da kazem mi necemo da radimo uslugu nego samo za nas nekih 5-6 prikolica i misli da 558 moze to da uradi bez problema sa bilo kojim silokombajnom.
http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/2303168_PÖTTINGER_meh-2_1990_god/?cena=low
O ovom kombajnu je rec.
Pisao sam o ovom modelu silo kombajna jer ga posedujem, imas na 101 strani pa procitaj.Cena je po meni ok za ovaj kombajn,ne deluje lose sa slika al treba videti uzivo.To je kombajn s kraja 70-ih tako da to godiste sto pise u oglasu nije sigurno.Imt 539 nema sanse da radi s njim jedva ga i praznog pogoni mozda u nekim losijem kukuruzu i to pod kvacilom al to nije posao.558 ce raditi s njim al bas da se igra s njim i nece,mi nas teramo rakovicom 60 i kad je dooobar kukuruz 1 sporohodnom radi dobro 2 nema sanse u losijem il redjem kukuruzu moze brze.U svakom slucaju za navedenih 5-6 prikolica bice ok.

JA ustvari trazim Sipov silokombajn ali sam naleteo na ovaj oglas i mislim da mi je bolje da dam 650 eura za pottingera nego za Sipa,ali nije sigurno da cu uzeto ovog potingera ako naletim na neki silokombajn da je blize ovaj otpada.

Nazad
Vrh