Dragan18
Član
A ovako nesto, Galigani

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U pitanju je isto 2s, ne mota svaku travu ili one kao loze i sl mota, cistio sam ga svaka 3 - 4 reda .Možda neki potinger ovaj moj ne namotava ništa lane sam stavljao i snimak iz neke korovine da dokažem da ne namotava
Nisam mislio na lozu iz vinograda, nego kao ona od pasulja, kako se vec zove, imalo toga uz kukuruz pa je zezalo.E jebi ga prijatelju ja još vinograde i malinjake nisam siliro a sijerak abutilon ambroziju i slično guta kao besan
U dilemi sam vezano za zamejnu lanca na mom mengele. Orginalni se raspo stavio neki od Pottingera al mi pokratak pa kupio komad sto je falio novog medjutim i on se raspada polako. U ponudi imam jedino kineski lanac ili polovan da kupim od welgerove prese. Sta je bolje ?
Mi smo ucinkom zadovoljni, ne mogu tacno da ti kazem koliko moze na dan, jer mi radimo samo nama oko 2-2.5ha godisnje i iskreno ne zurimo. Ove godine samo za 1 dan isekli 13 prikolica (IMT jednoosovinki sa povisenjima), al' tu je bilo i prozinjanja u 2 njive, pa zalaganja i jos cekanja da stignu prazne prikolice, nikada nije radio punim tempom ceo dan pa ne mogu tacno da ti kazem. Sto se tice delova, ispasce smesno al' ne znam ni za to sta da ti odgovorim, kontra noz je radio jedan covek tu u Valjevu (navario stari, pa doterao osticu), opruge na kljovama je isto raila jedna firma iz Valjeva koja se bavi pravljenjem raznih opruga, to je bilo sve sto je radjeno oko njega, sada smo trazili nozeve mada bezuspesno, svi su nam rekli da moramo ici na sajam poljoprivrede u NS i tamo potraziti. Brus je klasican kao i na Sipovim silokombajnima, zanimljivo je to da se nozevi ostre tako sto idu u suster brusu, nema kardan od pozadi pa da ga drugi traktor pokrece u kontra smeru. Nama mnogo znaci i to sto ima tocak, pa ne mora hidraulika da ga nosi ceo dan.
Ako ti sta znaci mogu ti reci jos i ovo, godine kada smo ga uzeli isli smo kod komsije kada je radio silazu, da probamo kako radi (da ne bi otisli kod nas, a on nece da radi kako treba) komsija je silirao sa 558 i potingerom mex 2, a mi isto sa 558 i nasim PZ, tada je PZ isao brze od potingera za pola kruga njive.![]()