Silokombajn

A ovako nesto, Galigani
ioj22a.jpg

ivwhgl.jpg

Mb 290 odlican,posedujem ga i prezadovoljan sa njim. Moze se poterati ako traktor ima snage :D

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Ja sa 85 konja raskino dvoredni lanac na 280. Na mb 300 je kardan pa samim tim i bolje. 280 290 razlika samo sto 290 ima dvije brzine. Za mb300 niviji tip ja mislim da je 540 obr dok je za stari mb 300 turbo sa dobosem potrebno 1000obr. Sa mengle nemas problema sa travom dok bi s ovim moglo bit na ovim uvlacnim lancima. Ako nema mb 300 onda 280 290 i brzina manje os koje ruja ide bez problema zbog kapaciteta kombaja.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

Ja imam pottinger mex 2s i radi fantastično nit guši nit mu šta smeta a ima isto 2 brzine

Mengele u travi nisam gledao ali potinger mota travu oko onih valjaka sto uvlace.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Možda neki potinger ovaj moj ne namotava ništa lane sam stavljao i snimak iz neke korovine da dokažem da ne namotava

E jebi ga prijatelju ja još vinograde i malinjake nisam siliro a sijerak abutilon ambroziju i slično guta kao besan

Slazem se sa pankinom, takodjer imam pottingera i ne namotava u travi, samo gas i ide, guta ko mutav. Doduse voli snagu i hoce barem 60 konja da radi posteno.

U dilemi sam vezano za zamejnu lanca na mom mengele. Orginalni se raspo stavio neki od Pottingera al mi pokratak pa kupio komad sto je falio novog medjutim i on se raspada polako. U ponudi imam jedino kineski lanac ili polovan da kupim od welgerove prese. Sta je bolje ?

U dilemi sam vezano za zamejnu lanca na mom mengele. Orginalni se raspo stavio neki od Pottingera al mi pokratak pa kupio komad sto je falio novog medjutim i on se raspada polako. U ponudi imam jedino kineski lanac ili polovan da kupim od welgerove prese. Sta je bolje ?

Probaj ako gde mozes naci nov lanac koji je proizvodio Filip Kljajic Kragujevac. Ranije su bili jako poznati i kvalitetni, ne znam da li jos uvek rade.

http://www.filipkljajic.com/index.html

bolje uzmi nov lanac,i od prese je razvucen i on ce da puca kao i tvoj stari lanac!

Zvao skf nemaju ovaj sto men treba jedino imam nov taj kineski. Mislim da sam tog kupio komad prije dvije godine i evo bukvalno se raspo dok ovaj potingerov od 30 40 godina i dalje u dosta dobrom stanju bez luftova u odnosu na ovaj

Pz mh 80 s

Mi smo ucinkom zadovoljni, ne mogu tacno da ti kazem koliko moze na dan, jer mi radimo samo nama oko 2-2.5ha godisnje i iskreno ne zurimo. Ove godine samo za 1 dan isekli 13 prikolica (IMT jednoosovinki sa povisenjima), al' tu je bilo i prozinjanja u 2 njive, pa zalaganja i jos cekanja da stignu prazne prikolice, nikada nije radio punim tempom ceo dan pa ne mogu tacno da ti kazem. Sto se tice delova, ispasce smesno al' ne znam ni za to sta da ti odgovorim, kontra noz je radio jedan covek tu u Valjevu (navario stari, pa doterao osticu), opruge na kljovama je isto raila jedna firma iz Valjeva koja se bavi pravljenjem raznih opruga, to je bilo sve sto je radjeno oko njega, sada smo trazili nozeve mada bezuspesno, svi su nam rekli da moramo ici na sajam poljoprivrede u NS i tamo potraziti. Brus je klasican kao i na Sipovim silokombajnima, zanimljivo je to da se nozevi ostre tako sto idu u suster brusu, nema kardan od pozadi pa da ga drugi traktor pokrece u kontra smeru. Nama mnogo znaci i to sto ima tocak, pa ne mora hidraulika da ga nosi ceo dan.
Ako ti sta znaci mogu ti reci jos i ovo, godine kada smo ga uzeli isli smo kod komsije kada je radio silazu, da probamo kako radi (da ne bi otisli kod nas, a on nece da radi kako treba) komsija je silirao sa 558 i potingerom mex 2, a mi isto sa 558 i nasim PZ, tada je PZ isao brze od potingera za pola kruga njive. :)

Pročitao sam vašu objavu i postavio bih par pitanja. Imam isti silokombajn PZ MH 80 S. Ti kažeš da se noževi oštre tako što idu u susret brusu a svi ovi kombajni se moraju kontra vrteti prilikom brušenja . Ja nemam taj kardan otpozadi da bi ga drugi traktor pokretao u kontra smeru. Imam traktor Belarus mtz 80 i kardan ne može vrteti u kontra smeru. Svi mi ovde govore da se mora kontra vrteti prilikom oštrenja a ti jedini kažeš da ne mora. Da li ti to radiš na svoju ruku ili imaš neko uputstvo? Unapred se zahvaljujem i molim da mi razjasniš tu dilemu.

Nazad
Vrh