Silokombajn

Mislim da za 5-6 prikolica godisnje bespotrebno kupujes silokombajn, ali ako je tvoja zelja da ga imas, onda ok.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Mislim da za 5-6 prikolica godisnje bespotrebno kupujes silokombajn, ali ako je tvoja zelja da ga imas, onda ok.

Ja planiram da pravim silau na drugaciji nacin,a to je da siliram u dzakove da svaki dan idem u njivu i naznjem kukuruza i to isiliram i tako da napunim 10-tak dzakova,a to gde cu da znjem tu otvaram njive za berac tako da imam duplu korist.Nece niko da dolazi kod meen svako vece sa silokobajnom da silira pola dzaka.
P.S. moli se kolega ,,vujic,, da ocisti inboks.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo nego samo daleko ima 200 km u jednom pravcu,a vujic mi je rekao da ce dami da broj nekog coveka iz cacka on prodaje sempetera

Nisi me prijatelju razumeo ja ne planiram da teram silokombajn na njivu,ja cu da zakacim silokombajn za 558 i da ostavim kuci a da sa drugim traktorom odem na njivu i otvorim njivu i taj kukuruz koji poznjem rucno natovarim u prikolicu doteram kuci i isiliram u mestu direktno u dzak i njiva ostane otvorena za berac.

Onda ti je daleko isplatljivija investicija da kupis elektricnu secku za kukuruzovinu ,em je jeftinije od s. kombajna em je na struju koja je daleko povoljnija od dizela za traktor.

Ovde se govori o bas ozbiljoj proizvodnji silaze... :) :D :D :D :D :D druze za tih 12-13-50 dzakova nije ti uopste bitan model i tip kombajna,a jos pogotovo ako ces u mestu kod kuce da seces a na prikolici da dovozis kukuruz kuci,mozes kupiti lifama,potingera,sempetera,mengele, secka za kuhinjsku upotrebu,secku za sasu,secku za jabuke,bilo sta... Ja na tvom mestu ne bih bacao pare za kombajn a pri tom da radis u mestu u dvoristu,i to u dzakove jos... Nadam se da me neces pogresno razumeti... :) ;)

Ja prijatelju uopste ne gledam model ja samo gledam da mi je blizu da ne moram da idem 200 km u jednom pravcu,imam 2 kombajna u okolini kraljeva ali lomovi neki.A sto se tice kolicine silaze koje cu da pravim ona ce iz godine u godinu da se povecava posto planiram da stado ovaca povecam sa sadasnjih 15 na 50 a krave sa 5 na 10 plus 3-4 bika godisnje.

b11d9795a134177c7727687335b52b29.jpg

SIP dobio sva četri nova kaiša. Red je i bio posle 30-ak godina.

Poslednja izmena:
Lifamovi silokombajni su radjeni po Kemperovoj licenci ovog modela. Smatram da su neke od mana pogon preko lanca, niska lula i dosta je tezak za pogon, mada se lakse vrti od lifama. Prednosti bi bile niska cena, dostupnost rez delova, lak je za hidraulik i jako sitno sece masu.

Moj savet je bezi od toga. Mi smo ga imali od 1980 do 2003... Tezak i ta rad i za nosenje, hoce da prezupci pa lomi nozeve itd. Bolje skupi jos malo para pa kupi neki Sip.

Ja sam moj dao za tri muška teleta odbijena crno bela daih dobijem do Nove Godine,računo sam ga 900 era.

Nazad
Vrh