Setvospremači

Čini mi se da su takve i kod drugara na Pumi 225, Michelin i kao da traktor lebdi, tako izgledaju tragovi.

Ako su 38 onda su 710, najcesce. Pritisak je kad nosi ovaj spremac na 1,8 .Jako je tezak pa u transportu mora malo visi pritisak.

To su mi male gume za toliki traktor. Ja jos nisam video da neki veci JD nosi manju gumu od 710/70 R38, a ako je osmiva onda najcesce 710/65 R42. Obicno R38 ide do 170 M, 6930 i tako to. Axioni 800 serije uglavnom 100% nose 42jke. Pume nose i 650 , al kroz 85 pa onda ide r38. Ima svakakvih varijanti. Za traktor preko 200 ks sve ispod 650 je smesno. Za moj ukus nekako najlese idu 710.

. Pume nose i 650 , al kroz 85 pa onda ide r38.
Ta guma je bila moja zelja ali nazalost NE POSTOJI ta opcija

650/75 R38 je kod mene. Na jesenjem sajmu sam prvi put video svoj traktor sa 650/65 R42 a pored je stajala Puma 210 sa ovim gumama koje su trenutno kod mene i trazio sam zamenu.

Svi se boje 710 guma zbog oranja, ali to uopste nije problem. Godinama smo orali sa 710 gumama. Da ne pricam koliko je ta guma bolja za gruber, setvospremanje, transport, udobnija...

Slican spremac imamo i mi kao paor...samo nema iza radnih tela onaj ravnjac,onu cev...pa se razmisljam da isti napravim...pretpostavljam da radi posao?

A pačije noge ako budu vadile mnogo vlagu?
Mi radimo spremanje na max 6-7 cm i tu nema sanse da vadi ikakve buse. Ako se spremac zarije na 15 cm vadice svaki. Ima dva-tri ovakva spremaca u mojoj okolini. Ja kad sam to video odusevio sam se. Tako ravno, tako ujednaceno urdjeno nema sanse da uradi ni jedan drugi. Ovaj sistem gde se oslanja na rotore napred i nazad je po mom misljenju najbolji. Daska nazad ravna, a Vring rotor pravi "cudo". Zemljiste iza njega nije ni previse sitno, praskasto kao sto pravi recimo tupanjceva drljaca, a nije ni pregrubo, vec taman. Nema bojaznosti da pljusak zabetonira, a spremljeno je idealno celom povrsinom na istoj dubini. Bez problema moze da seje najobicnija nodetka, a da ne govorim o malo tezim masinama.
Valjak je dosta tezak i po meni najvazniji deo ovok spremaca. Svojom tezinom i rasporedom valjaka vrsi pritisak na zemlju i pravi idealne uslove za polaganje semena. Par drugara kad je videlo kako radi su takodje rekli da ce kupiti prvom prilikom.

ako bih poredio ova dva sto ja imam.bednarov swifter sa ravnim oprugama i agromasov kompaktor sa pacjim nogama daleko vise se crni iza pacjih nogu posebno gde su malo neravnje njive s dolama i brdima.te pacje noge koristim samo tamo de imam problema s korovom u prolece

Mi radimo spremanje na max 6-7 cm i tu nema sanse da vadi ikakve buse. Ako se spremac zarije na 15 cm vadice svaki. Ima dva-tri ovakva spremaca u mojoj okolini. Ja kad sam to video odusevio sam se. Tako ravno, tako ujednaceno urdjeno nema sanse da uradi ni jedan drugi. Ovaj sistem gde se oslanja na rotore napred i nazad je po mom misljenju najbolji. Daska nazad ravna, a Vring rotor pravi "cudo". Zemljiste iza njega nije ni previse sitno, praskasto kao sto pravi recimo tupanjceva drljaca, a nije ni pregrubo, vec taman. Nema bojaznosti da pljusak zabetonira, a spremljeno je idealno celom povrsinom na istoj dubini. Bez problema moze da seje najobicnija nodetka, a da ne govorim o malo tezim masinama.
Valjak je dosta tezak i po meni najvazniji deo ovok spremaca. Svojom tezinom i rasporedom valjaka vrsi pritisak na zemlju i pravi idealne uslove za polaganje semena. Par drugara kad je videlo kako radi su takodje rekli da ce kupiti prvom prilikom.
Na vasoj zemlji nema buse na 6-7 cm...kod nas dublje oranje ako nema dobrih mrazeva ponegde izvali celu brazdu kako si je u jesen polozio ...zato sam i pitao kako radi ta fleksibilna cev pozadi...znaci ima efekta?

Nazad
Vrh