Setvospremači

Momci, ima li neko iskustva sa vogelovim spremacima. naleteo sam na polovan pa vredi li uzimati.
Po meni sasvim pristojan spremač. Imamo stariju verziju 4.9m. Malo su lošije rešeni ležajevi na rotorima al ide to ako se vodi računa o njima.
Ja sam uzimao od drugara iz sela za probu Vogel 6.1m, lepo radi al je mekan, izvaren je sav a nije star...
To noviji imaju jaču prednju gredu. Da li se možda sećaš gde je bio varen?

Danas ja zavrsi potragu za spremacem, jutros sam uplatio novi Satex 4,5m. Dali su mi dobar popust pa nisam mogao odbiti. Dali sam pogresio vreme ce pokazati.

Puna cena je 5640e a ako kaparisem do 15 januara 4700e, bez tockova po njihovoj preporuci.

Imace sta da nosi, malo bespotrebno onakva piramida za kacenje.
Sto se tice rotora i ostatka rama nema mu zamerke.
P.S. Slikaj dasku kad stigne ako ti nije problem.

Moj erdogan je dok Dajca nismo kupili sve spremao sa Satex spremačem od 4.5m i išlo je to bez problema.Erdogan ima 105ks i 4500kg sa tegovima. Taj Fendt će da se igra sa tim spremačem.
Ne znam kakvi su ti novi spremači Satexovi al ovaj moj stari je odličan, jako dugo je kod nas i nikad nigde nije pukao. Dešavalo se da ode ležaj ili da se otkine deo nazubljenog flaha na rotoru kad uleti nešto ali konstrukcija nikad nigde ni napukla nije. Pre erdogana ga je vukao Torpedo RX120, to je bila igra...

Satex je ok,ima ga...ali da se 105 ks igra sa 4,5 metara...jos pogotovo turcin,tesko...oni su poznati kao malo lenji.dosta ljudi iz price je razocarano koliko mogu potegnuti.ja sa 1025 vucem solidno 4m i to mu je to.

Vuče to Hattat skroz korektno, naravno plitko i ne prebrzo. Ide u proseku brzinom 4M, katkad i 1H kad ne upadaju točkovi, koliko je to km na sat ne znam jer Turci nisu predvideli da meriš i brzinu dok se krećeš... 🤣

I dobro je što je piramida jaka, rotori su baš daleko od nje, velika je vaga i zato će biti problem nošenje.

Što se tiče širine setvospremača, kod nas 120ks nosi i radi sa njim 5m širine i to je ok, kolega sa 1221 radi sa fopom 6,1m i ide super, jeste da je zemlja lakša za obradu ali ako traktor može u prvom gaženju da vuče bar 9km a u finišu 10-11km (normalno zavisi i od stanja zemljišta i oranja) onda je to ok i prema tome određuješ širinu zahvata.Netreba njemu viška snage (sem ako je u brdu) treba svakog konja uposliti i onda imaš i veći učinak, manju potrošnju i manje radnih sati (habanje motora), motor vrti pa vrti, ako se imaju dupli točkovi to je još jedan veliki plus.Preterana brzina samo ubija mašine i zemlju a bogami i čoveka ako ima manje udoban traktor a takva je većina.

@pufta Na pločici piše tačna snaga motora u kw.Tako je bar kod mene na Deutz motorima.Živahni su poprilično, nema crkavanja i gubljenja snage u radu, samo vatra.

Nazad
Vrh