Setvospremači

Kad sam jurio sve redom jedino što sam naleteo sa točkovima, a da je onako masivno i dobro urađeno je AgroFour Futog.
Vidi i kod njih jer ja lično nemam iskustva osim što sam slušao, a ovde kod nas ko ima tanjirače i drljače hvale ih.
Ono što znam je da su bili baš povoljni u odnosu na ostale
100 lajka! Za njih nisam znao da imaju tockove, sad vidim na slikama. A imam njihovu tesku drljacu, jedna od malobrojnih stvari koje nisu prepravljane i opravljane.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Razlika od 20% nije velika. Consum provereno dobar a ovaj Agrofour..... Jaka šasija nema šta, nosači točkova su jednostavni deluju i dovoljno jaki, nosači rotora su jaki i lako se podešavaju sudeći ovako sa slika (mislim da su to kopirali od kongskildea) možda su trebali malo bolje rešiti kačenje opruga za daske ali spremač ne deluje loše.

Sve zavisi koliko je odradio taj iz 2016.
Ja sam proletos prodao moj sa daskom i duplim rotorima 2.9 za 700€ star 20godina ali je godišnje radio oko 30-40 jutara samo.
Kao nov bio sa svim oprugama svim novim ležajevima i kućištima.
Tako jednom kad sam gledao plug kaže star samo 3 godine a daske poderane. Uradio za 3 godine kao ja za ceo radni vek hahaha

Da li je neko prepravljao kućišta ležajeva rotora na IMT setvospremaču?
Strugar mi kaže da je radio prepravke na drugi tip kućišta, sa samopodesivim ležajevima i da se vlasnici nisu žalili.

Pa i fabricki su "kao" samopodesivi, posto te 2 gume sto drze polutke od lima(a one lezaj), mogu blago da se iskose u kucistu, ako treba.
Sta je time dobio, da li je stavljao vece lezajeve?

Mislim da se dobija čvršće kućište, čvršći sklop svakako.
Mislim da meni ležajevi odlaze zbog pritiska na rotore, svake godine zamenim par komada što nije nikakav finansijski problem, već me nervira što crkne u sred rada.

I mene nervira isto, dangubim kad crkne. Mislim da crkne najvise zbog prasine , nadje put unutra, posto je jrdna strana otvorena zbog podmazivanja. Sad sam poceo da ih punim mascu i zatvaram obe strane, nema mazanja, pa cu da vidim dal ce nesto duze trajati

Nema više kvaliteta (skoro pa sve) kod ležaja kao nekad i to jest fora da ih menjaš da bi oni imali šta da rade.

Nazad
Vrh