Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ne ne posle oranja ide spremac polako kao i svako oranje onda tanjiraca pa spremac zavrsava posao i poravnjava sve neravnine!! tako je moj otac rekao da uradimo !!!mityoo je napisao(la):Sa spremacem 2.4 i 90 ks je teoretski izvodljivo... ali ne po oranju vec po spremljenoj zemlji.... a spremljenu zemlju spremati ponovo da bi se vozio 20 na sat je po meni glupost...
panemogu reci da je najtezi tip zemlje al tu je negde !! a i tanjiramo zbog istarupiranog kukuruza ima ostataka po metar i sve se to isecka istanjira !!! tako radimo oduvek i to ne samo mi vec celo podrucje!! jer kad bi posle oranja iso samo spremac nebitno 1 ili vise puta nebi uspelo dase namesti za setvu bas zbogtuluzne prvenstveno a i zemlje naravno!!Spajki je napisao(la):Zar nije malo bez veze tanjirati oranjei jos isusiti setveni sloj zemljista? (osim ako nije rec o tezem tipu zemljista)

Pomislicu da ja ne radim kako treba, nisi nikada probao da iztanjiras kukuruzoviste pa da ga onda ores?kombajner je napisao(la):ne nikada nisam tanjirao pre oranja!!! al zar nije isto dal tanjiram pre ili posle![]()

Pa postigao je to da je izmesao zetvene ostatke i gornji sloj zemlje radi kvalitetnijeg zaoravanja! kako izgleda ta tvoja njiva gds posle prodjes tanjiracom:vise kuruzovine bude od gore nego zaorano?kombajner je napisao(la):ne niti imam potrebe niti sam razmisljao!! video sam danas bas da je komsa to uradio al valjda hteo da proba neznam sta jepotigao stim!!
zemunac to sam pokusavao da objasnim nekima ovde na forumu ( a i u svom selu ) ali ne ide. Narocito kod starijih ljudi " ne pali " teorija o plitkom spremanju, ali otom-potom nek radi svako kako zeli. Spremanje na dublje od 5-6 cm je bespotrebno trosenje dosta vise goriva a o bezanju vlage da i ne pricamo.