Setvospremači

Klasicne paker valjke imas?
Trebalo bi da je UC206. Oznaka lezaja sa kucistem je UCFL 206

Da klasične. Hvala! Imam jedan segment koji teže ide, nije kriv, nisam siguran da će izdržati do kraja sezone.

Posto bih uzeo neki polovan spremac, a nemam nekog iskustva rada sa njima, vidim da su u ponudi uglavnom imt ili rau. Treba mi za traktor od 65 ks, dw. Koji je od ova dva bolje odradjen, koji zahvat. Misljenja sam neki rau od 2,4m?

Ja sam moj IMT 2.9m sa duplim rotorima prepravio na 4 nosača rotora umesto 3. Samo zato da bi svaki nosač bio naspram uzdužnih flahova rama koji će sprečiti uvrtanje zadnjeg poprečnog flaha na koji su montirani nosači. To uvrtanje je kod mene bilo toliko da se rotori oklemebese jako i na okretanju mi kače zemlju. To se lepo vidi na prvoj slici:

IMG-20210310-105746.jpg

IMG-20220406-113933.jpg

Nego, ima li neko kakav trik da produži trajnost ležajeva na IMT rotorima setvospremača, odnosno da spreči ulazak zemlje u iste. Da li otvarate ležaj sa obe strane zbog mazanja, da li samo sa spoljne strane (tako ja radim), ili ga dobro namažete pa ga ponovo zatvorite sa obe strane pa da traje dok traje jer onda ne može dodatno dodavati mast?
Redovno mi uzice pojedu onu malu gumicu koja ide do ležaja i onda zemlja nekako nađe put do unutrašnjosti ma koliko "tesna" bila metalna šolja koja naleže na osovinu. One velike "šolja" gumice ostanu čitave ali ta mala se uvek pojede. Zna li neko njene dimenzije pa da ih probam negde naći posebno pa da kupim više komada da imam da menjam?

Nego, ima li neko kakav trik da produži trajnost ležajeva na IMT rotorima setvospremača, odnosno da spreči ulazak zemlje u iste. Da li otvarate ležaj sa obe strane zbog mazanja, da li samo sa spoljne strane (tako ja radim), ili ga dobro namažete pa ga ponovo zatvorite sa obe strane pa da traje dok traje jer onda ne može dodatno dodavati mast?
Redovno mi uzice pojedu onu malu gumicu koja ide do ležaja i onda zemlja nekako nađe put do unutrašnjosti ma koliko "tesna" bila metalna šolja koja naleže na osovinu. One velike "šolja" gumice ostanu čitave ali ta mala se uvek pojede. Zna li neko njene dimenzije pa da ih probam negde naći posebno pa da kupim više komada da imam da menjam?
Колега мораш их наштеловати да не рију кроз земљу него само жице да раде посао ...па како буде... иначе ако се спремач вози на роторима сценарио је познат.

Meni se svidjaju kako je to na consumu nema lezajeva nego plastika pa I kad se pojede ne moras ih odma menjati ide to jos dosta I tako.

Никад нисам спремач теро на ваљцима....увек су били старији од С опруга на точковима сам штеловао дубину.Иначе Не финиширам сетвоспремачем него дрљачом а док сам радио спремачем радио сам тако у два прихода.Спремач Конгскилде сам купио од члана Владамакс пре 10 год и тад са заменио лежајеве на роторима.

Nazad
Vrh