FilipF
Član
Ima kod nas u selu jedan, mislim da je 7m, radi opasno, ne treba 2 prohoda, ali treba i pravi traktorDa li neko ima iskustva sa onim Terminatorom made in Consum Bečej?Ono bi trebalo da odradi pripremu iz jednog prohoda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima kod nas u selu jedan, mislim da je 7m, radi opasno, ne treba 2 prohoda, ali treba i pravi traktorDa li neko ima iskustva sa onim Terminatorom made in Consum Bečej?Ono bi trebalo da odradi pripremu iz jednog prohoda.
Radio je pored mene njivu i to je izgledalo fantazija. Vidi se da su mašinu radili ljudi koji poznaju poljoprivredu, posebno setvu i njene osnove. Pravi baš ono što se traži, tvrdu posteljicu i mek pokrivač na zadatoj dubini. Ne znam kako se kreće cena Terminatora, ono što sam gledao mislim da bih na 6-7 cm dubine mogao Pumom vući mašinu od 4,5-5 metara radnog zahvata.Ima kod nas u selu jedan, mislim da je 7m, radi opasno, ne treba 2 prohoda, ali treba i pravi traktor
Moguće, tast je šef u jednoj velikoj firmi što radi sa cevima i limovima, kaže da je skok sa 72 din na 115 din kg...To je samo izgovor, 28% je poskupelo sa 89din/kg na 114din/kg.
Imenjak ti ima nekog Rabewerka, taj radi stogod.Radoslave za tebe je Lemken Korund idealna sprava. A iskreno ne bih se ni ja bunio za isti priključak.
Ja ne volim tako da podesim, onda mi ti prednji samo grebu po povrsini i ne zatrpavaju trag od traktora...Kako regulišete dubinu rada u 2 prohodu na spremaču manjem koji nema točkove? Jel ga držite na hidrauliku? I jel razvučete topling da se prednja strana podigne a zadnja na rotorima više radi?
Setvospremac se podesava tako da opruge u svim redovima rade na PODJEDNAKOJ dubini, kako bi zemljiste bilo ravnomerno kultivirano. Za opruge blize traktoru odvij toplink da poplitis a za redove blize rotorima odvij gvint ili sta vec imas na spremacu, tako da se rotori spuste nizeu odnosu na ivicu moticica kada je spremac podignut. Samim tim ce opterecenje na rotorima biti vece i rotori ce vise sabijati zemlju i peglati je. Recimo moj srpemac kad se lepo podesi i kad je u radu i gleda se sa strane ram deluje kao da je malko nagnut prema traktoru.Kako regulišete dubinu rada u 2 prohodu na spremaču manjem koji nema točkove? Jel ga držite na hidrauliku? I jel razvučete topling da se prednja strana podigne a zadnja na rotorima više radi?