Setvospremači

Zvao sam da povećaju na 2.9 pa ćemo da vidimo kakav je i hoće li delovi otpadati.

Ja imam Agromerkurov setvospremač 2.9 metara širine, ovo će biti 10 sezona kako je kod mene, do sada je spremio preko 400 kj i za to vreme otišli su mu samo jednom ležajevi na rotorima to sam izremontovao i radi odlično. Nije se nikada krivio pucao i tome slično, vučem ga sa 558 u drugoj brzoj i mogu reći da ga traktor poprilično oseti, mislim da je za njega prava mera traktor od 70+ konja.

Agromerkur je isto ok. Consum je ok. Ja sam vukao Rau 2.2 sa Turcinom u jesen 2018, istina polako ali sam ubedjen da tom nekadasnjem materijalu iako na oko nista specikalno ni 100ks ne moze nista (pricam za Rau/Konskilde iz 80ih).

Uzmi neki rau i namontiras jos jedan red rotora ,ja sam tako uradio stavio rotore sa trokrilne stare drljace

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Malo zanimacije, drugaru pravim duple rotore za kongskilde 2.9...nije jos gotovo
b921cda32b0f20e4ebf9f9c54b935bed.jpg

Sistem rotora je kao na tupanjac drljaci,sto ti kazes Sale kao na klackalici,sto je dobro jer ce oba rotora ici na istu dubinu i bolje kopirati teren,ja to isto hocu tako da prepravim kod mene na Ferokopu,jer i kod Ferokopa prednji rotori stoje vislje u odnosu na zadnje.

А није мало чупаво да се те две батерије на ширини 2,9 ослањају само на ту средњу шипку за подешавање дубине рада ваљака? Имам је један од 2,4 са једним ротором и има ту напрезања и опруга вазда федерира, а овде ем шире, ем два ротора...

А ово све остало ми се допада - направљено људски.

Nekim cudom sa uspeo da iskrivim levo krilo od setvospremaca, vidi se od nazad da krilo od sredine ide blago na gore. Da li ima sanse ta zadnja stranica nekako da se ispravi?

Само на пресу али се мора све скинути и раставити да рам остане го и да се може баратати са њиме.

Jel terao kogod Imt-ov spremac od 2,2m sa duplim rotorima sa ferdzom(539),jel moze da ga nosi... Sa jednim redom rotora znam da ide

Nazad
Vrh