Setvospremači

Primetio sam da Consum nema točkove za podešavanje dubine. Da li se teže vuče zbog toga? Nemam iskustva sa takvim spremačem.
Ja tockove ya dubinu poskidam cim mi spremac udje u dvoriste,nevidim potrebu ya njihovo koriscenje,dubinu stelujes na vitlu

Danas sam naručio iz Vojke setvospemač 2.5m za Imt 578, dva reda rotora prvi red flah nazubljen, drugi red žice.
Da li je dobra kombinacije, ili da menjam.

Ja bi pre uzeo polovan Imt konskilde,tu je bitno da nije kriv i varen.Ostalo je potrosno i nije skupo.
Vidi ta brzina je i problem,ne valja bas i preterano brzo,em iskace iz zemlje,radi nejednako em pravi jako sitno,10-11km je ok.

Како бре 2,5? Колико комада опруга имаш на том сетвоспремачу? Мислим, код мог ИМТ-овог ваљак захвата нешто шире од опруга, па може да се догоди да 2,5 метра јесте захват ваљака, а опруге захватају нешто типа 2,4 метра и уз 10 сантима размака између трагова опруга, то је сетвоспремач за 549-ку. Ја бих за не баш нови трактор са 70 и нешто ситно коња гледао класични 2,6 метара захвата на опругама ... и да има ону греду напред.

Ako ti je skroman budzet pogledaj rau/metalogradnja vrbas polovan iz 80ih. Neces ga moci polomiti a jeftini su na trzsitu.

Gledao sam na nekoliko mesta i svi izlomljeni. Odem kod jednog da pogledam 2.9 imt, pitam preko tel. za cenu kaže 750e u odličnom stanju, ja tamo on sav izvaren, ja opet ajde reko da ponovo pitam za cenu a on, reka sam ti 750 ni dinara dole. E zato sam se odlučio za nov pa ga makar ja vario svaki dan. A inače bio sam kod čoveka dogovorili se i sad nema tog spremača ni para da pređem preko dogovora.

Ja sam moj konskilde 2.9 sa daskom i duplim rotorima prodao za 650. Ojačan nosač rotora, loš je tako i stigao kod mene. Sve danske opruge, nigde kriv, a lepu masu zemlje gurao napred i ništa se nikada nije uvilo.
Nov iz Vojke je plastelin, ima ga zet, odma je skinuo točkove, a lepo se iskrivio.

Тај из Војке ја позајмио од друга кад сам распалио руса он само скакуће замном. После му друг додавао још цеви и ојачавао га где је све могао да га оптерери да не лепрша за трактором. ИМТ је за тај из Војке мисаона именица.

Rodjak uzeo Agromat iz Pazove 2.9 dva reda rotora sa flahom . Dva proleca smo skupljali flahove i rotore po njivi sto bi rekli pabircili. E onda je poskidao rotore promeno ona kineska govna od lezajeva (200 din) i ubacio timkel (1200 din ) i sve flahove zameno sirim i debljim i dodao jos po dva na rotor i po jednu plocu krug unutra rotora to ga kostalo 200 e materijal i majstor ,sad vise nema problema . Zvao je te sto su mu prodali da reklamira oni se pravili ludi ,ceka ih na vasaru u rumi da i porazbija o glavu sve flahove i lezajeve

Ja imam ferocoop 2.5m vukao sa 560 i mnogo je dobar spremac dva reda rotora zicanih, e sad sam ubacio s44 Im da ga vuce kao trallju..

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh