Setvospremači

Postoje leve i desne zice,nema nikakva caka,ako su ti velike rupe na nosacima gde idu zice i ne mozes ih dovoljno sabiti da ne landaraju onda moras ili kupiti nove ili popreko zavariti neki flah da iste ne ispadaju.

Za kolege koji hoce da prave setvospremace. Pitao me je jedan kolega na pp, danas sam se setio da uslikam.
UrSJULf.jpg

6PpMFKK.jpg

XAjJsoa.jpg

Postoje leve i desne zice,nema nikakva caka,ako su ti velike rupe na nosacima gde idu zice i ne mozes ih dovoljno sabiti da ne landaraju onda moras ili kupiti nove ili popreko zavariti neki flah da iste ne ispadaju.

Cekaj malo... Od kad postoje lijeve i desne zice za valjke na IMT sjetvospremacima? Jel nisu jednako su motane samo sto se postavljaju u CIK-CAK rasporedu pa neke gledaju lijevo, neke desno ali jedne te iste zie trebaju biti?? Vidi se sve na bojceticevoj slici...

Kod nas se prodaju te zice od nekog valjda obicnog zeljeza i ispadaju kao lude, pogotovo tko je prepravio sjetvospremac da se ne vozi na tockovima nego na valjcima te zice ispadaju samo tako. Ne znam osobno ali su mi pricali prije kad je tu zicu trebalo mjenjati da je to fio toliko jak materijal da je bio problem namjestiti ju u valjak i da je to bila vanredna situacija da zica pukne ili ispadne. Ove nove su navodno dosta mekse i samo uzmes i nabijes ju u mjesto bez nekih poteskoca...

Hvala kolega na informaciji. Ja nisam nikad previse zagledao u te valjke, znam samo da ih ovdje nitko ziv ne hvali.

Vidjao sam na par sjetvospremaca da su ljudi zice povadili (ili su poispadale pa im dojadilo ove mekane kupovati) i flahova narezali na mjeru i povarili ih u CIK-CAK kako inace zice stoje i na taj nacin dobili teze, jace valjke...

izaslo 1880e + setvospremac koji sam platio 200e znaci u toj ceni je i postarina i svaka sitnica ostaje samo jos jedan red rotora da se doda ali nisam mogao naci nazubljen flah ali snaci cemo se valjda

Poslednja izmena:
[video]https://youtu.be/DWgnPukwL8M[/video]
Ovako treba da bude spremac,jako masivno,pogledaj te na cemu su zakacene S opruge kutija 40x40,gle rotore melju,vidi zemlja kakva je kao slatina.

Rotor je katastrofa,izbacuj to i meci dva flahasta,nosaci su pravi.

Poslednja izmena:
flah nazubljeni ce ici 8mm * 40mm samo mi je problem sto nisam mogao da ga nadjem pa cu morati da napravim alat da bih to sredio inace ovaj ravan necu stavljati zasad ovako dok sve ne uklopim:ppozdrav:

flah nazubljeni ce ici 8mm * 40mm samo mi je problem sto nisam mogao da ga nadjem pa cu morati da napravim alat da bih to sredio inace ovaj ravan necu stavljati zasad ovako dok sve ne uklopim:ppozdrav:
Zar vam nije jednostavnije da vam to neko isece na plazmi,nego da pravite alat,pa da secete...?
A mislim da je debljina flaha od 5 mm sasvim dovoljna...
Inace,svaka cast za rad!!! :ppozdrav:

Kolege da li neko zna gde mogu da kupim polovan kvalitetan setvospremac do 2m, treba mi za imt 539. Okolina Zrenjanina.

brankovic

planirao sam tri varijante prva ova koju ste vi predlozili druga isecem materijal za sirinu dva komada busim po sredini pa razsecem po sredini a treca napravim alat i secem brenerom (acetilen kiseonik)ali videcemo razliku u ceni pa cemo ici na najjednostavnije resenje :ppozdrav:

Spoje se dva flaha,jedan pored drugog i zapikuje se na par mesta celom duzinom,i onda se busi u sredinu(sastav) ,posle var obrusis i dobijes cas posla nazubljen flah

Spoje se dva flaha,jedan pored drugog i zapikuje se na par mesta celom duzinom,i onda se busi u sredinu(sastav) ,posle var obrusis i dobijes cas posla nazubljen flah
Cas posla? Mnoooogo tu rupa treba probusiti. Ne znam sad bas tacno,ali otprilike mislim da treba ovako:
6 flahova u rotor.Znaci 3 puta treba sastaviti 2 flaha.Rupe treba da su 20-ak mm i na 50 mm razmaka.Znaci,na svaki metar 20 rupa pa puta 3,to je 60 rupa po rotoru.Ako je setvospremac 4 m to je 240 rupa.Mnogo je to posla,jedino ako se to busenje radi sa dobrom stubnom busilicom.
@dragan dmb
Raspitajte se,ali ako ste toliko ulozili i rada i novca u ovaj poduhvat,platite jos mozda nekih desetak hiljada da se to odradi na plazmi.Ukoliko bas necete da stavite obican,ravan flah. :ppozdrav:

Nazad
Vrh