Setvospremači

Stevo svaka čast na trudu i poslu, lepo si ga napravio samo ti malo jak taj štajer za njega.:ppozdrav:

Ubačen U profil 80 mm za bolje ravnanje. Trud se isplatio, u pripremi se vidi efekat.

2mqnmvb.jpg

Strasna ideja druze.... !!!! Moracu i ja to da napravim jer ja nemam uopste dasku za ravnanje,sta mislis o tome da to stavim na samom pocetku spremaca????

Naprijed na spremaču imam klasičnu dasku za ravnanje. Kad lanac stoji ko na slici onda lagano ravna i uopće se nevide tragovi od S opruga iza sjetvopremača. A kad se lanac spusti ispod flaha od okvira, e onda čuda radi, onda ravna i pegla samo tako.

Nemoj to stavljati, to ti je sranje zivo, napred na spremacu. Ako hoces vec da stavljas stavi onda pozadi mada nevidm kakva joj je funkcija pozadi. :osmeh:

Jer mislis na U profil, ili na dasku, da je napred s.... Mislim da gresis.
Pitanje za iskusne, pogotovu Banacane. Kod IMT setvospremaca sa duplim rotorima, na koju rupu su vam rotori na nosacu rotora. I jer ih menjate na rupi gore dole, zavisno dal je prvi ili drugi prohod. Mislim na nosac koji je u gro planu posta Becarine a kod njega se nalazi u poslednjoj rupi, kod mene je u drugoj rupi gledano od gore. Jer ce biti bolje ako nosac podignem za 2 rupe.

@aco i becarina pusta kad bi stavio u drugu rupu odozgo nebi mu trebala ona dodatna U greda, zato mu i ostavlja tragove.
moj odgovor ne diraj iz druge **greška :ppozdrav:
a jacinu opruge u drugom prohodu na maksimum u 4 rupu, ako mozes da nategnes sam, ja sam na njivi sam to radio pa sam se ubogaljio.

Evo malo bolje slike od napred kacenje za traktor i sarke.Mesto gde se kace ruke je materijal od starog pluga mislim da je od rama debljine 22 mm.A sarka na krilu su spojena 2 flaha 50x10 mm.Dosta je prosto i jako odradjeno je blizu 50 hektara i nista nije puklo niti se iskrivilo.Nekad je bio 2,20 i vukao ga je imt 542 pa smo ga sirili na 3 metra za rusa sada je 5,20,dalje nesmem da sirim.Niti ce mi biti potrebno.Moracu jos mesto da pojacam gde se topling kaci na njemu i to ce biti to.
2013-04-21-181711.jpg
[/IMG]
2013-04-21-181718.jpg
[/IMG]
2013-04-21-181731.jpg
[/IMG]

Zavisi.... Ja sa mojim 533 vučem 2.2 sa 4 reda S opruga, i to sa pačijim nogama.... Jedino dasku nemam.... I sigurno bi još lepše bilo da ima dva reda valjaka.... Ali i ovako u jednom prohodu rešavam većinu njiva....

Sta mislis ako mu stavis i valjke dal ce i onda moci da vuce lagano,i po brdu i po nagnutom,ne samo po ravnici?Ja hocu da kupim i sve nikako da nadjem,neverovatno ali nigde nema polovni,bar u mom kraju.Koja im je upste cena polovnih od 2-2.2m?

Sta mislis ako mu stavis i valjke dal ce i onda moci da vuce lagano,i po brdu i po nagnutom,ne samo po ravnici?Ja hocu da kupim i sve nikako da nadjem,neverovatno ali nigde nema polovni,bar u mom kraju.Koja im je upste cena polovnih od 2-2.2m?
Ja sam uzeo imt kongskilde 2.1 metar za 600 evra kao nov je ima tockove,dasku jedan red rotara.

Nazad
Vrh