Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mikiglogonj je napisao(la):ravne opruge skupljaju ostatke trave na sebi, što zagušuje setvospremač, dok se krive s opruge čiste, prolaskom kroz iole suvu zemlju.
a i veći je efekat razbijanja grudvi, usled tzv vibro efekta, kada opruga dostigne maksimalnu zatrgnutost i onda se naglo pokrene unapred, onda bukvalno razbija i kida sve pred sobom.
miroslav k je napisao(la):koliko je to metarski consum?
kako se to desilo? nisi mozda izvadio bolcne ili sta vec
Lero je napisao(la):gde se mogu kupiti "pacija stopala"
markanNo1 je napisao(la):LACKOIGI to ti se desilo u transportu ili u radu
mikiglogonj je napisao(la):a kako bi ta pačija noga stajala na ravnoj opruzi?
verovatno sačuvaj bože.
a i obična koplja nemaju svoju ulogu na ravnim oprugama.
i još nešto:
s opruge su projektovane za obične kopljaste motičice, pačije noge mnogo povećavaju otpor tla i povećavaju šansu za lom s opruge.
imaju one svojih pozitivnih karakteristika, ali potrebna snaga traktora se povećava za 50 %, naprezanje svih delova setvospremača se povećava i, ako se ne smanji broj s opruga, slabiji setvospremači pucaju, krive se, a krive se i opruge, ako nisu baš, baš kvalitetne.
diklofen je napisao(la):Prave S opruge su se koristile pre 40 godina na Rau setvospremačima.Njih su baš zbog mana zamenile(potisnule) krive S opruge koje je prvi koristio Kongskilde.
To što se sad vraćaju u modu mislim da će biti veoma kratkotrajno isključivo zbog slabog učinka u odnosu na krive S opruge i njihove kombinacije sa različitim prednjim krajevima.
Lero je napisao(la):LACKOIGI je napisao(la):Lero je napisao(la):gde se mogu kupiti "pacija stopala"
Najbolje kod hudjika
imate li mozda broj telefona
Idi na www.hudjik.com tamo imas sve,pise i cenu...
A kukuruziste zaorano sto kazu-to nece da moze...paorpaor je napisao(la):Germinatorska opruga je znatno kraca i mnogo su gusce, to jest razmak izmedju njih je manji nego kod setvospremaca. Ravne opruge su mnogo bolje resenje nego krive i ja se iskreno kajem sto ih ja nemam, a trebalo je. To cupanje, gusenje i ostalo su cista glupost. Ne znam gde je tolika populacija korova u martu i aprilu. Korovi krecu dosta kasnije tako da ni nema sta da gusi. Svi koju kupuju nov setvospremac treba da uzmu ravne opruge