Servisiranje traktora

Kociono ulje DOT 3 ili DOT 4. Tako bi ttrebalo ako imas jednu posudu za tecnost koja je zajednicka za kvacilo a i za kocnice.

Na imt 533 stariji tip mi ne radi desno kocenje (ulje-cizma-manzetna) a na levi tocak ima kocenje onako..
Zadnji put kada sam ga parkirao na brdu i stavio rucnu (zakacka) dobro sam pritisao nogom i stavio zakacku..
Od tada mu se cuje levi tocak a kocnicu podignem ..Kada kocim,treba samo da stavim nogu bez pritiska i koci u mesto..
Da nije nesto unutra zalepilo a nije odvojilo i sada stalno koci traktor?!
Oko traktora ne znam nista.

Imam mali problem sa traktorom imt 539... Na kompresoru baca ulje, tj na onoj cevcici sto ide do kompresora za vazduh baca ulje.... da li kroz nju ide ili sta vec, ne znam... Sta moze da bude problem.... ?? https://imgur.com/Ka7Bs3I Evo slike...

Kompresor unutra ima klip koji gura vazduh a odozdo se podmazuje uljem pod pritiskom. Karike koje su izmedju ulja i vazduha su ti propale i ulje dospeva u vazdusnu instalaciju.

Forumasi.sta moze biti kvar na Zetor 10540 puca jedna te ista cev visokog pritiska vec 3 puta.dal ne zeza dizna ili nesto na bos Pumpi ima li neko iskustvo sa time.?'

Da li su ti svi nosaci koji drze cev na broju ? Oce da pukne od vibracija ako nije dobro ucvrsceno
IMG_0905.jpg

Ovo sto je izmedju dve cevi namontirano i drzi ih zajedno, na to sam mislio.
Moze i da bude na tri cevi.

Jeste, 240D za trziste SAD. Prva slika koju sam nasao da pokazuje ono sto mi treba.
E da proveri i koliko jako zatezes cevi mozda preterujes ako si lake ruke kao ja :osmeh:

Imal ike razlike u rukavcima na fergi izmedu lijevog i desnog sem u kajli.Imam jedan desni nov a kad bi mogo nekako da ga upasujem na mjesto lijevog

Najlakše ti je da ukopaš novo mesto za kajlu, ili da sa donje strane na strug skineš var, zakreneš osovinu kako levi diktira i ponovo zavariš, ali to je malo komplikovanije.

Danas na fergi promijenem kardansko vratilo,skinem blatobrane i tockove posto mislim komplet traktor farbat kad ga sastavim pa ajd da pogledam i kocnice..skinem dobose a ono sa desne strane gdje sam ljetos kupio komplet nosace sa gurtnama rasklapalo gurtne na nitnama a na lijevoj mi strani gdje sam nitovo otkinulo komad gurtne i druga popucala al se nije sasula...Vec drugi put mi se desava i cuo sam da se mogu lijepit pa cu i njih nositi da probam i tako....Nevjerujem da dobos tu moze nesto utjecat il mozda grijesim

Neznam tačno u BL ko lijepi lamele i obloge. Ja sam radio u Prijedoru preko puta Vilaka radnja se zove ˇ"lukas".On u ponudi ima kvalitetne obloge čini mi se da košta 35 km za oba doboša

Odnio sam danas da lijepim kocione obloge i kostat ce 60 marki za oba tocka (njegove obloge)....Cetevicu ..ima u Prnjavoru dvojica sto ih lijepe pa ako budes trebo mogu ti zbavit brojeve telefona...Ravnanje dobosa kod tokara ..30 markica

Inace...traktor sam sastavio al ga nisam jos palio...hocu prvo da ga ofarbam vec kad je skinuta komplet limarija i rezervar tako da ga sutra kontam izgurat iz garaze,temeljito oprat,ponovo vratit u garazu,poskidat tockove i ofarbat.....

Mogu reci da ce me ovo neplanirano sredivanje ferge kostat 1000 evrica

Nazad
Vrh