Servisiranje traktora

Najomraženiji deo posla poljoprivrednika, ali bez toga se ne može!
Ovde možemo iznosti svoje probleme sa traktorima, a i ostalom mehanizacijom, davati savete jedni drugima, razmenjivati iskustva, kataloge rezervnih delova, radioničke crteže i priručnike i slično.
Ja imam kataloge rez. delova i radioničke priručnike za nekoliko IMT i Zetor modela, kao i za Zmaj jednoredne berače, ako nekome zatreba, tu sam, takođe i veliko znanje i prakse iz oblasti mehanike (bavim se i time).
Želim vam svima što manje pisanja u ovoj temi! :sreca:

Pozdrav druže,dali moze pomoć oko jednorednog nerava zmaj 214,zapravo imam problem,sto one spirale prosto hvala sumu,masu i samim tim mi nenormalno guši,interesuje me zapravo koliko u donjem a koliko u gornjem delu treba da bude rastojanje izmedju spirala,i koliko treba da bude otvoren onaj kanal.hvala

- - - - - - - - - -

Najomraženiji deo posla poljoprivrednika, ali bez toga se ne može!
Ovde možemo iznosti svoje probleme sa traktorima, a i ostalom mehanizacijom, davati savete jedni drugima, razmenjivati iskustva, kataloge rezervnih delova, radioničke crteže i priručnike i slično.
Ja imam kataloge rez. delova i radioničke priručnike za nekoliko IMT i Zetor modela, kao i za Zmaj jednoredne berače, ako nekome zatreba, tu sam, takođe i veliko znanje i prakse iz oblasti mehanike (bavim se i time).
Želim vam svima što manje pisanja u ovoj temi! :sreca:

Pozdrav druže,dali moze pomoć oko jednorednog beraca zmaj 214,zapravo imam problem,sto one spirale prosto zvaću sumu,masu i samim tim mi nenormalno guši,interesuje me zapravo koliko u donjem a koliko u gornjem delu treba da bude rastojanje izmedju spirala,i koliko treba da bude otvoren onaj kanal.hvala

Nenade sto spirale zvacu i prave problem mogu da postoje 2 problema koje prvo moras da proveris,prvo su kontra nozevi koji moraju da postoje i budu dobro nastelovani sto bi kolega Sale Ratar rekao da prodje dlaka,ali je to malo teze podesiti jer moras da imas idealne rakete i i dealne nozeve(a kod njega je zaista i bilo tako,na drugim beracima nisam video toliku preciznost) tako da odstupanje moze da bude do 2mm,druga stvar je istrosenost samih raketa-spirala,one su potrosni materijal.
E sad jos jedna bitna stvar su otkidacke ploce koje se nalaze iznad raketa i iznad njih ide privodni lanac one se podesavaju od prilike tako da u DONjEM delu prodje kutija zebra sibica gde je kresivo okrenuto do ploca,a gore mora da ima lufta tj da bude sire za 3mm.
A sad najbitnije koliko uzivo ides brzo,kojim traktorom,koji obrtaji kardana,koji gas ? Da ne nasednes na lovacke price kako traktor tipa 539 ide opusteno 1BH. :osmeh:

Društvo agrotron na auspuf izbacuje plavkast dim, konstantno znači prije samo kad upalim izbaci i gotovo, nije strašno a volio bi to odma uraditi,
gledao sam turbinu ima lufta mislim da tu baca ulje. poznaje li ko kakvog dobrog majstora za remont i popravke turbine. ja sam iz Brčkog znači BiH, u Srbiji ili Hrvatska, blizu mi je sve. Hvala pozz

Razlokala mi se kolijevka kud ide centralni bolcn na fergi.....budel to u rumi il da nosim tokaru da pravi neku piksnu...

Nazad
Vrh