Selektor za semena

Na tom selektoru kao da su kratka sita da bi odmah izbacio većinu pola...za soju, na svakih 100 kila spustim čekić po širini bez stiskanja i proteram pole. Bačko Petrovo Selo krunjač je ubačeno sito 2.5x4,5, duzine 110cm i bude isto kao original zapakovano ako ne i bolje, gornje nemam, to odradi kombaj sa donjim sitom 9mm.
 
Juce sam probao selektor,zadovoljan sam kako cisti

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Prinos ,džambo vreća (velika) po hektaru ?
Ja sam na jednoj parceli imao takav prinos ,ostalo upola manje
 
2 ili 1.8 gore i 1.2 mm dole je najbolje.3 može kada grubo odvajaš čaure od zrna jer kroz njega prolazi sve sem čaura i zrna pšenice koja su ostala u kombajnu.
 
Od mešalice za beton može, motor od veš mašine se greje a od brisača od golfa dvojke nisam probao.
 
Tako sam cuo da neki stavljaju na ovakve slicne trijere motor od brisaca od golf 2. Nije meni problem kupiti pravi elektro motor na 220v jer ovaj trijer kosta samo 160e. Uspeo sam naci par videa na youtube i fino radi.
 
Od mešalice za beton može, motor od veš mašine se greje a od brisača od golfa dvojke nisam probao.
Imam tu kombinaciju.Čak se i motor od mješalice pregrije ako se radi sa trijerom duže od tri sata u cugu.Problem je u malim obrtajima pa ventilator nije u stanju da ga adekvatno rashladi.
 
  • Like
Reagovanja: SDF
be7436786b5752aa7ef4bac672adcdd4.jpg
ba29d15ff31df98be96de86466a5c5ad.jpg

Montiranje drzaca motora na trijer i izrada drvene remenice nove,stara je pukla. Polako spremanje za sezonu. Trofazni je motor,montirace se euro uticnica sa mogucnoscu promene smera i usporivac na potenciometar za smanjivanje broja obrtaja. Kupljen pre par godina,dosad kupovana semenska roba imalo se para ali ove godine.... Jok brale,pukla tikva...


Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
 
Nazad
Vrh