topalovic
Moderator
Deda lalo koliko vidim na slikama ova sejalica ima samo jedan disk ulagac,koliko me secanje sluzi takav sistem ima poljostroj iz Odzaka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mnogo da bi se pisalo o tome!
Topalovicu, daleko sam ja od dede, a sejalica ima ulagace sa dva diska, i verujte mi , sejalica samo vizuelno podseca na Poljostrojevu, a sve je daleko bolje uradjeno. A kacenje lula, hm, mislim da ni jedna konvencionalna sejalica na svetu nema jace kacenje. Slikacu je danas u detalje pa cete svi promeniti misljenje.Deda lalo koliko vidim na slikama ova sejalica ima samo jedan disk ulagac,koliko me secanje sluzi takav sistem ima poljostroj iz Odzaka
Priključujem se odbrani IMT sejalice sa 23 diskosna ulagača.Moja je kupljena "polovna " 2000 godine.Polovna znači da je za predhodnih 5-6 godina posejala nekoliko jutara.Godišnje sa njom posejem 30-50 kj i do sada je zamenjeno nekoliko ležaja na diskosnim ulagačima ,i nekoliko osovinica koje nose ulagače.Pa stvarno me zanima šta. Evo kod mene je već 10 godina. Nikakvih problema s njom, niti je popucana, a niti puca negdje.
Diskovi su odlićni, lijepo režu zemlju. Dosta precizno sije. Nikada nismo imali problema da je nama puno sjemena ostalo ili da je previše bacila. Godišnje sije oko 60-70 jutara. Ne samo moje.
U ono vrijeme je bila plaćena oko 2 000-2 500 eura. Naravno nova kupljena. Za te novce nismo mogli nikakvu kupit, a da je novo.
Jedino sam čuo da ove nove što prave, da nisu nikakve.... Ako mislite na te novije da su loše...
Iz tvojih postova zakljucujem da se razumes u obradu zemlje pa mi nije jasno zasto je sam neradis kod kuce nego si otisao u Svajsarku da tamo cistis dvorista i svinjceJa imam Nodetovu sejalicu pod supu vec 3god , a moj brat radi sa IMT. Ali konacno ce morati da prodje na Nodeta , jer je skoro prodao IMT. Ja josuvek nisam imao prilike da radim sa Nodeta i neznam puno o tome. Ali Vidi se razlika u izradi masine iz daleka.
Lalo prolazi su obavezni u Psenici , jecmu , grasku i u svemu ostalom. Ako kazes da nisu , onda nam objasni kako prskas te useve , a da budes 100% precizan (da ne prskas 2x na isto mesto)?
Pridružujem se čestitkama ali bih imao par pitanja tj u vezi torzije koliko vidim sve baterije su povezane na jednoj osovini kojom se reguliše pritisak a samim tim i dubina setve šta se dešava na njivi koja je orana na slog pa se desi da baš preko tog sloga koji je malo višlji moraš terati sredinu selalice po meni ili će u sredini seme sahraniti na 15 cm. dubine ili će pošto ima točak iza svakog reda koji nedozvoljavaprekomernu dubinu biti kriv da na njega deluje tolika sila da se digne na slog i onda u tom slučaju pošto je torzija u pitanju redove van sloga držati uvis tj. neće ići u zemlju i seme ostaje na površini možda i grešim ali samo u slučaju da ta torzija po redu može da izdrži +- 10 cm. ispravite me ako nije tako, a ako je tako onda i kada točak naiđe na uzvišenje ponoviće se isto, još jednom ovaj zaključak donosim na osnovu slika koje ste postavili i čini mi se da je dosta jaka sejalica ali za uslove koji su dobri za setvu, ravna njiva kao tepsija, sitna priprema itd.to je već nesto drugo
koliko vidim to je neka vrsta torzije i stvarno nema veze sa poljostrojem
odrađeno je muški kačenje i kutije koje nose diskove su debelozidne
a ona sa slike koju je stavio panonstib je ista poljostroj pa me je to pobunilo
samo mi je to bila zamerka ali vidim da je to kako treba tako da su ostale samo reči hvale i da te dugo služi