Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

A,direktno na sun.bez ikakve obrade-niz štapove??
Pošto predpostavljam da štapovi zaglavljuju ne zemlja?
Ne puno je mase gde izbacuje kombajn,kako god navuče se i samo skuplja ,mora da se usitne ŽO.
Da li kombajn da li tarup ili secko i išlo bi bez obrade garantujem.Mašina je stvarno masivna i može bez problema da ubaci u nediranu zemlju na 4-5 cm.
Gledao sam gde je drugar radio sa seckom i to je dobro pošto malo i zemlju promeša ,ide u samo seckano bez problema.

Na tim slikama je gazila mega 204 i Rus sejao 1221,dva dobra traga i baš sam gledao da idem tu gde kombajn baca.
U mom suncokretu ovo mi pravi problem inače bi direktno sigurno mogla.

Samo taj sto ti radi terba da upali secku, meni rade sa seckom i nema glava iza kombajna, samo sto imaju kopiju onog hedera franco fabril, a on skida samo glave, budu stapovi do 2m

To je moj kombajn,probali sa sečkom,ne ide,sečka mu je od kombajna sa 4 slamotresa a on ima 5 napravio sam nosač uži i tu dolazi do problema kod suncokreta ne ide samo glava nego i deo štapa ,vidi se na slici.

@miloskica Ne mogu nigde da nađem konkretne podatke, pa da pitam čoveka koji je ima - koliki je razmak od unutrašnje strane jedne do unutrašnje strane druge gume? Koliko su široke gume i koliko redova seje tvoj primerak? Brošure su šture i daju radni zahvat i ukupnu spoljnu širinu, ali mene zanima sam trag koji točkovi prave. Unapred hvala.

@miloskica Ne mogu nigde da nađem konkretne podatke, pa da pitam čoveka koji je ima - koliki je razmak od unutrašnje strane jedne do unutrašnje strane druge gume? Koliko su široke gume i koliko redova seje tvoj primerak? Brošure su šture i daju radni zahvat i ukupnu spoljnu širinu, ali mene zanima sam trag koji točkovi prave. Unapred hvala.
Sejalica je 22 reda na 15cm, 3,2m radni zahvat. Ovo ostalo moram izmeriti mislim da je siroka sa tockovima oko 4,5m

@miloskica Хвала. Баш ме занима траг који тачкови праве (унутрашња и спољна мера точкова). Питање које бих волео да решим је да ли Анзек са 22 диска који ти имаш може да иде у кукуруз сејан на 70цм, а да точкови не газе редове (под условом да игноришемо дискове, само се точковима бавим за сада).

Чисто да дам мало више информација - питање је да ли је Шакалак ненамерно направио машину која може да сеје покровне усеве (interseeding) у већ посејан кукуруз. То би био доста занимљив експеримент.

Nazad
Vrh