miloskica
Član
Odradi posao dobro, ali mislim da nema razlike u setvi izmedju nje i sakalak nosene jer ja jednom istanjiram povaljam i sejem. Vecinom mora da se povalja jer trazi tvrdo, teska je
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li si probao bez tanjiranja?Odradi posao dobro, ali mislim da nema razlike u setvi izmedju nje i sakalak nosene jer ja jednom istanjiram povaljam i sejem. Vecinom mora da se povalja jer trazi tvrdo, teska je
Nisam imao gde, sejem samo na suncokret mora da se predje tanjiracom zbog stapova. U soji bi moglo direktnoDa li si probao bez tanjiranja?
Možda bi bolje bilo secko na prednju hidrauliku i odmah iza sejalica?Nisam imao gde, sejem samo na suncokret mora da se predje tanjiracom zbog stapova. U soji bi moglo direktno
Ne sejem ja soju.Pšenica ide na suncokret.Gledao bih smanjiti prohode i troškove zato razmišljam o direktnoj setvi.Ja sam uradio sa torunom direkt u sojište,iz 1 u 1 ispalo
Ima i iza secke stapova dosta morala bi tanjiraca. Siroka je bas dosta zbog tih tockova. Ako je tako onda bolje gledaj onu tanjiracu sto moze iza da se zakaci sejalica to ti onda super za suncokret jedan prohod i gotovo jos kad bi napred bio secko nema bolje.Možda bi bolje bilo secko na prednju hidrauliku i odmah iza sejalica?
Ne sviđa mi se što su točkovi sa strane i jedan uvek gazi posejano.Samo na Ozdoken su točkovi iza.
Ne može u suncokret i posle jednog prohoda hoće nekad da zaguši probao sam nekoliko parcela ,posle 2 ide kako hoćeš,mada nije ni tanjirača neka posebna i kadra a i štapovi bili dosta jaki.Sledeče g probam malčer pa ovlaš jedan prohod tanjiračom.U soju sam probao iz radoznalosti.Ne sejem ja soju.Pšenica ide na suncokret.Gledao bih smanjiti prohode i troškove zato razmišljam o direktnoj setvi.
Ne može u suncokret i posle jednog prohoda hoće nekad da zaguši probao sam nekoliko parcela ,posle 2 ide kako hoćeš,mada nije ni tanjirača neka posebna i kadra a i štapovi bili dosta jaki.Sledeče g probam malčer pa ovlaš jedan prohod tanjiračom.U soju sam probao iz radoznalosti.
Kod mene kombajn skida samo glave i ostavlja cele stapove. Prvo sam presao drljacom popreko porusio stapove onda ide tanjiraca valjak pa sejalica. Tako mi se pokazalo najbolje. mogla bi i jednom tanjiraca samo da je tipa aragon sa disk valjkom. Sto planiram ove godine da uzmem.Ne može u suncokret i posle jednog prohoda hoće nekad da zaguši probao sam nekoliko parcela ,posle 2 ide kako hoćeš,mada nije ni tanjirača neka posebna i kadra a i štapovi bili dosta jaki.Sledeče g probam malčer pa ovlaš jedan prohod tanjiračom.U soju sam probao iz radoznalosti.
U takvo lagano ide direkt
Nisam možda baš shvatio, šta bi ovde gušilo, nema štapova skoro uopšte ?
Tesko koja moze to, a da ima mase. One sa tanjiracom ispred verovatno mogu.Kakve su to no till sejalice ako ne mogu diskosni ulagaci preseci sve sto je na njivi,pogotovo suncokretiste ?.
Ova sakalak sejalica sto ja imam je vise kao obicna samo moze u dosta tvrdjem da radi. Npr. Prosle godine sam imao jednu njivu gde je bio kukuruz bilo kisovito, jednom istanjirao ispalo katastrofa al kad je presao valjak dosta bolje e za takvo je ova sejalica super. Ja cu uvek preci tanjiracom ai imam sigurnost da kako god bude ona ce posejati lepoAko moraš 4 puta da pređeš ne vidim nikakvu prednost takve setve i sejalice.
A,direktno na sun.bez ikakve obrade-niz štapove??Ne može u suncokret i posle jednog prohoda hoće nekad da zaguši probao sam nekoliko parcela ,posle 2 ide kako hoćeš,mada nije ni tanjirača neka posebna i kadra a i štapovi bili dosta jaki.Sledeče g probam malčer pa ovlaš jedan prohod tanjiračom.U soju sam probao iz radoznalosti.
Kako se ponaša u mekšem zemljištu, da seješ odmah posle tanjiranja?Ova sakalak sejalica sto ja imam je vise kao obicna samo moze u dosta tvrdjem da radi. Npr. Prosle godine sam imao jednu njivu gde je bio kukuruz bilo kisovito, jednom istanjirao ispalo katastrofa al kad je presao valjak dosta bolje e za takvo je ova sejalica super. Ja cu uvek preci tanjiracom ai imam sigurnost da kako god bude ona ce posejati lepo.