Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Молим за савјет,исплати ли се ово поправљати и ако исплати како до дијелова ? У питању је Пољострој Оџаци

Ma bezi od nje kolega je ovakvu imao novu to nikada nisi znao koliko ce baciti u menjacu ima neke jednosmerne lezajeve pa ti sto su znali da hebu to je bilo strasno sejemo kod mene posije u zrno nastavimo kod njega odma njiva uz njivu baci upola manje.Dosli iz servisa iz Poljostroja pregledali i pod jednu osovinu podbacili po dinar i otisli kao popravili je jeste da je radila te sezone extra ali jbes ti to i te cevi i gume sto idu od sanduka do lula su katastrofa losi bili.

Ova je u takvom stanju da treba da ti daju sejalicu i 500 eura da bi je uzeo.Inace ovo sa slike je samo za staro gvozdje.Toliko delova nedostaje da je ne vredi kompletirati ni za dzabe da dobijes.

Добијо сам је џабе, зато питам,не знам шта да радим ?!

- - - - - - - - - -

Добијо сам је џабе, зато питам,не знам шта да радим ?

Ne znam sta da ti kazem,trebace ti oko 1000 eura mozda i vise da je kompletiras sa novim delovima.Jedino da nadjes jos jednu koja ima sve nosače sa oprugama i diskovima,osovinama pa da onda pravis jednu.Ja sam takbu od 3m u odlicnom stanju bio prodao za 1200 evra.

Prva,druga,kuplung treća-ruski ti je menjač sila...

Treba mi pomoc oko podesavanja kvenerland zitne sejalice
Vise puta sam pitao za pomoc ali su uvek glavna tema foruma da je bolje skuplje i i ako ne znas sta je dobro,uzmi sta je najskuplje :osmeh:
Treba mi bilo koja pomoc oko podesavanja kolicine semena za psenicu,jecam,soju.
Sigurno je neko na foruu imao ovakvu sejalicu i koristio je pa me zanima kako su je podesavali.

U napred HVALA
063643ef54b2-800x600.jpg

Slabo ćeš ti kolega dobiti odgovor na ovo tvoje pitanje.Ovde svi koriste nove sejalice tipa Gaspardo i Amazone pa ove stare i ne znaju.Nego ti,blagoš majci,uzmi seme ,odmeri deo njive pa polako,dok ne vidiš sam koliko troši.

Ja ću mu odgovoriti kako da našteluje...Izmeriće metrom obim pogonskog točka,širinu zahvata mašine će napisati i željenu količinu izsejanog semena u kg-ima po hektaru...,treba će nam od pribora još najlonska cerada ispod sejalice kada bude zakačena za traktor u dignutom položaju,posuda neka za seme i kućna vaga...Ako napiše sve podatke meni nepoznate...pobedili smo...:cvetic:

Imam ja original tablicu za tu sejalicu...ne znam da jacim slike na forum,e al mogu nekom ko ima viber da posaljem..
Consul ako imas viber javi se u pp,razmenimo brojeve,ja ti posaljem,i ti lepo sejes...

Moja je 23 lule na 2,90 zahvata 27,5 krugova je 1 ar,detelinu sejem na 7 žito na 42-45 tritikal 47-49,imaš dole iznad remenice kao mali lenjir sa brojevima po njemu podešavam .Matica što zateže setvenik je levi navoj

Nazad
Vrh