Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Jesam,Consul me kontaktirao juce prekjuce...pa sam mu poslao na viber...

- - - - - - - - - -

Ako imas viber,na pp posalji broj pa cu i tebi poslati..

GnuluSs.jpg

8RV3JGD.jpg

mVccSZ6.jpg

Pitanje za one koji imaju vučeni Sigmu 3m. Kolka je minimalna snaga traktora potrebna za rad sa tom vučenom sijačicom.

@Matić: Jel tvoja 3 m? Kolko je tvoja teška kad ju 577 nosi, a FilipF kaže da rus teško diže sijačicu Sigmu od 3 m.

Bećarina jeste od 3 metra ali je vučem ne nosim.Kod mene ide u kombinaciji sa 577 dv bez problema sa širokim gumama a nisam nikada palio prednju vuču tokom rada jer nema potrebe.Kada je lepo spremljena parcela i dovoljno meko kao prošle jeseni maksimalno mogu drugom brzom da vozim. [video]https://m.youtube.com/watch?v=rQGNkGCp5cQ[/video]

Sad kad sam vidio video onda sam se sjetio da si ti svojoj stavio vanjske točkove. Znam da je neka prerada bila. Jel bi traktor od 50 ks mogo radit sa njom kad je suvo? Ima jedna solidna za male novce pa me malo zainteresirala.

Jel može neko da mi kaže na koji broj da sejem zob i graoricu,jer sam na ovoj skali jedino skontao kg/ha.
I na kom je jeziku napisano upustvo.
Radi se o ovoj sejačici kverneland-imt.

Drustvo zdravo htjeli bi uzeti polovnu lemken saphir 7 sa duplim diskovima. Ima li ko iskustva da mi kaze sta trebam pogledati. Pregledati.??? :sta:

Da li može kad se radi običnom IMT sejalicom setva pšenice da se nekako ona šteluje da bi ostali stalni tragovi?

Nazad
Vrh