Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Sto ste komplikovani ljudi,metar izmerite obim tocka, pa lepo okrecete koliko hocete. Seme uhvatite ispod na najlon pa merite. Imate povrsinu pa lako se dobije koliko treba semena za hektar.

Nada poslednja umire.
Sto da se mucimo ako moze na gotovo Sutra cu ja moju da sredim pa objavim slikacu i tabelu da se nadje nekom...

Sejalica od 3m treba da predje 33m da bi posejala 1ar,e sad izmeris tocak i 33 podelis sa tim i dobijes koliko treba da okrenes tocak,ispod sejalice najlon skupis i na vagu pa to puta 100 i to je 1h.

Najlakše je izbaždariti po broju isejanih zrna na m2.Izračuna se koliko baterija daju kvadrat.Naspe se seme i na betonu ili tvrdoj zemljanoj podlozi krene nekoliko metara.Onda se izbroji broj zrna koji je izbacila jedna baterija i pomnoži sa ostalim baterijama koje sačinjavaju potreban kvadrat.

Jel ima neko mozda orjentacionu tabelu za olt gama 18 ?
Ako odgovara ovo
11fc6f4516f0d84b81e7a158cbec6bb8.jpg

Tapatalkkal küldve az én LG-D280 eszközömről

Veceras smo drugari i ja zavrsili remont Game,lezajevi najjeftiniji rastavljeni,dodato masti s jedne strane i zatvoreni,umesto nitni na diskove su isli sarafi 5mm,pokusali da razbusimo diskove za 6mm,ali ne ide nikako,a rupe na glavcinama su 6mm.

to je OLT kvaliteta, meni je prošle godine otpao jedan disk, blokirao ležaj, i sutra moram otići pogledati u oltu jel imaju original zakovice, da to odradim do sjetve, a ležaj imam, ide 6203

Za nosace je zakon cev od kardana,posto je debelozidna ili spojiti dva L profila,ostalo krivi i cupa.Ti iz Agrola i nisu neki kvalitet,ne pucaju nego se krive,neki plek...

Nazad
Vrh