Tako je.Jednosmerni ležaj je u pitanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zanima i mene kako preciznije znati koliko imt 23 reda isejava po hektaru.Trazio sam u naprednoj pretragi sa nekoliko kljucnih reci u ovoj temi ali nema rezultata.Kako je najbolje proveriti sejalicu da li ce bacati seme po tablici sejalica je imt sa 15 redova? Kupljena ove godine pa da je proverim koliko ce sejati po h., . Znam da ima u temu vec pisano ali ima 149 strane. Hvala
Cestitam na kupovini.Imam istu,pa cu probati da ti pomognem oko stelovanja.Pre neki dan kupio ovakvu amazonku. Ali veze nemam gde se podesava gustina posto ima nesto za stelovanje i sa leve i sa desne strane. Molicu pomoc ko se razume u ovo cudo
http://www.kupujemprodajem.com/Sejalica-37214335-oglas.htm
Jel ovo vazi i za d8 specijal?Kupio je skoro pa da se ne mucim?Cestitam na kupovini.Imam istu,pa cu probati da ti pomognem oko stelovanja.
Leva rucica,gledano od pozadi,se steluje u zavisnosti od krupnoce semena.Za psenicu i tritikal ja stavljam obicno na 5-u rupu.Rucicom sa desne strane gde su podeoci stelujes kolicinu semena po ha.Trebalo bi da si uz nju dobio kurblu,stoji sa desne unutrasnje strane.Pomocu nje okreces desni tocak 20 krugova i koliko semena izadje u narandzastu posudu toliko ti seje po ha.Sa strana imas drzace koji drze lule,njih otkacis i lule povuces unazad i spustis ih nize.Na njihovo mesto dolazi narandzasti poklopac u koji ispada zrno.Prosto je samo dok uradis par puta.Inace ako sejes drugu vrstu psenice,uvek je moras ponovo stelovati jer nece sejati istu kolicinu kao prethodno seme.
Verovatno,stim sto je pretpostvaljam tvoja 3m,pa se tocak ne bi okretao 20 puta nego manje.Pogledacu u knjizici za d7 od 3m koliko se puta okrece tocak pa javiti,ako se u medjubvremenu ne oglasi clan Momo posto on ima od 3m.Jel ovo vazi i za d8 specijal?Kupio je skoro pa da se ne mucim?
Na imt sejalici kad hocu da smanjim izbacivanje semena izbacivac se pomera u desno ali onaj deo sto treba da zatvori dotok semena stoji.Par komada mi pravi problem.To nikad nisam opravljao pa mi treba savet sta i kako.
Ima al kod mene su vece gume pa ne mogu da se izracunam jer nije za tu dimenziju guma...Zar na sejalici nema šema baždarenja setvene norme?
I ja danas eksperementisao al me preterala kisa i ispalo 80 kg po lancu nisam stigao da dupliram...sta ce tu da rodiNa Amazone sejalici to nema, sve se svodi na eksperimentalnu metodu. Ja sam prepracunao kako meni pase a da bude precizno pa okrecem 47 puta za 1/20 deo katastarskog jutra. Sejalica je 3m.