Ukratko. 3 dana sam vadio 2.5ha repe. Odmah u kamione vadimo, a dotok kamiona 4-6 dnevno. Prljave repe ima dosta, ali kada mi uzmu meru na analizama...
Ovako. Ili ce se nesto drasticno promeniti za sledecu godinu ili ja stvarno ne znam ko ce sejati to djubre od useva. . Necu pisati brojke i cifre, recu da sam repom zadovoljan kako je izgledala tokom godine, ali sam finansijskim rezultatom potpuno nezadovoljan kao i organizacijom iz secerane gde za ceo nas kraj posalju 4 kamiona da kruze. Ako je njima bolje da izgube sitne proizvodjace sa 2-5-10-20ha i da im ostanu samo Matijevic, Almex i slicni koji ce ih ucenjivati onda ok. Doce prolece i dolazice na prezentacije da nas mole da sejemo jer ce ugasiti secerane jer nemaju sirovine. Samo neka razmisle zasto nece imati sirovine?
Repa od kooperanta koja je zdrava bila i vadjena juce. Zemljiste je idealne vrednosti, gde ropa/holmer ciste savrseno da ima prljavstinu oko 20%? Da li je to realno? Digestije od 11 do 14? Ucenjuju prvoznike - ljudi moraju da tovare zestoke pretovare da bi imali kakvu takvu zaradu. Ovo ne vodi nicemu, jednostavno katanac na proizvodnju.