Secerna repa 2015

Stigli rezultati za prvu turu secerne repe.
Bruto repe je bilo 4.17 vagona po kj, necistoca 15.81, digestija 13.47. Sto daje po kj tacno 3 vagona, nadao sam se za nijansu bolje, ali jbga. Roba je isla u 140 km udaljeni Vrbas. Skuplji prevoz nego repa.

Ne bih se slozio sa tobom Nikola na proslim stranicama ljudi su pisali da ima iznad cetiri vagona po kj. E sad koji kilo tamo vamo zavisi od dosta toga.

Kod nas uglavnom seju posle kukuruza, naravno, uz maksimalno djubrenje, na primer 300-350kg po kj npk(8 16 24) u jesen, pa pred sejanje jos 100-150 (16 16 16) kg i na kraju urea pred spartanje 100kg

Poslednja izmena:
Juce od 16h, pa do jutros u 4 smo izvlacili repu sa prizme (8,8 kj), bilo je 13 punih slepera I ostalo je oko 10000 kg na toj prizmi. Bila je to agonija, od zaglavljivanja, odglavljivanja, mogucih prevrtanja, rucnog istovara I trazenja kamiona po ataru. Nastavak najvljen za ponedeljak, ostala mi je jos prizma sa 3 kj plus taj ostatak od nocasnje.....

Sto kod vas nije obicaj da se odmah tovari na kamione, Senta drugacije ni nece da radi!?

Nije, posto stalno zezaju sa dotokom kamiona, ovako holemri urade, a mi se nerviramo, kao danas, sutra, I tako 2 - 3 nedelje stoji repa.
Ne rade ovde nesto sa sentom, ostali su duzni, ne radi zabalj, prestala I kovacica, dolaze tuzna monopolska vremena, ja nesto planiram jos sledecu godinu da sejem, a onda da polako izadjem iz te price.

Poslednja izmena:
Počeli danas da vadimo repu,sutra kreće i utovar

IMG_20151025_194917.jpg

Stigli rezultati sa 8.8 kj, necistoca 14.14, digestija 13.95, ispalo plative 3.52 vagona po kj, sto je dobro, steta za ovu digestiju, da je bila 0.05% bolja, imao bih jos 4-5 % vise, ali jbg....

Kod nas niko jos ne pominje vadjenje.Ove godine samo nas trojica u selu imamo repu,verovatno ce nas ostaviti za kraj,a sad idu gde ima vise posla.:sta:

Nazad
Vrh