mladen87
Član
verovatno ce kod nas doplata biti 2e+pdv tako da je to to!sa kojom seceranom si radio?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas u selu ne znam,skoro niko je ne seje...a drugar je prezadovoljan oko 65kj planira sledece godine da je poseje.meni je isplaceno 30e+pdv ali kazu da ce biti doplate.... koja je cena kod tebe?ovde se svasta pise...
Tu će,cenjeni prijatelju,ostati samo ljubav prema proizvodnji šećerne repeDanas izvadili i utovarili repu za Sentu. Sa 7 jutara 6 i po kamiona. S obzirom da je repa posejana 30. aprila, mislim da nije loše. Čekam da čujem izveštaj pa da vidimo da li ima šta da se slavi.
NA poslu repu odneli za Vrbas, direktan utovar sa holmera u kamione.
Nisi Ti cuo za Verovac..............Od nas u juznom Banatu bolju zemlju ima samo potez Kovacica-Debeljaca i deo oko Izbista i Uljme. Koliko ja znam.....
U pravu si što se tiče obnavljanje proizvodnje repe kod mene,počeo sam je prošle god posle nekoliko godina pauze dok ima ljudi koji nisu nikad prestajali sa proizvodnjom ali je to u dosta manjem obimu nego kod vas.Ove god smo nas troje (Bavanistanac ja i još jedan)imali repu posejana i firma koja se bavi ugovaranje proizvodnje ali ni oni nisu imali nešto puno.A što se tiče prinosa nije tu sreća u pitanju nego je tebi teško da priznaš da imamo bolju zemlju od vas.
Jel si i seme soje dobio za 0 dinara i koristio hemiju od prošle god.?Kakva je matematika na soji? U ovoj godini bruto prihod na repi mi je veći u odnosu na soju za oko 80.000 dinara. A veći troškovi u repi su mi samo djubrenje, zaštita od cerkospore i razlika u ceni u odnosu na vadjenje i kombajniranje. Prskao sam repu kao i soju od širokolisnih korova, kao i sirka, takođe sam je jednom kultivirao.
200.000 dinara po ha u ponovljenoj setvi, u sušnoj godini sa nesrećnim krajem, meni deluje vrlo dobro. Dve zaštite od cerkospore, hemija za korove prošlogodišnja, seme nula dinara.
Kakva je matematika na soji? U ovoj godini bruto prihod na repi mi je veći u odnosu na soju za oko 80.000 dinara. A veći troškovi u repi su mi samo djubrenje, zaštita od cerkospore i razlika u ceni u odnosu na vadjenje i kombajniranje. Prskao sam repu kao i soju od širokolisnih korova, kao i sirka, takođe sam je jednom kultivirao.
200.000 dinara po ha u ponovljenoj setvi, u sušnoj godini sa nesrećnim krajem, meni deluje vrlo dobro. Dve zaštite od cerkospore, hemija za korove prošlogodišnja, seme nula dinara.