Secerna repa 2015

evo i moje
20150507102024.jpg
[/IMG]

Jutros uradjen drugi herbicidni tretman i mali experiment,gde je pored herbicida za sirokolisne korove dodato i pola doze za uskolisne korove,kako ce ispasti po korove i repu videcemo,mada ne bi trebalo da smeta nista.
img201505090930421.jpg

img201505090936541.jpg

img201505090939481.jpg

Nije ni planirano u splitu da se radi.Rizomskog nema bukvalno nista a ovaj mali semenski ce i pola doze unistiti.

Da si išao sa maxpro,nebi ti trebalo ništa za sirak iz semena i muvariku :ppozdrav:

AM11 je samo fenmedifam+desmedifam,a u gore navedenim je dodat ETUFOMESAT,on nosi uskolisno,ima i zemljišno delovanje,čak oće i pšenicu najesen da zeza,a u maxpro je na ovo sve dodat lenacil,koji nije herbicidnog delovanja,samo poboljšava "ukus" čorbi kao vegeta

Danas drugi tretman protiv sirokog lista, betanal, apex, lepak, lontrel smo preskocili ovaj put, inace kod nas u ataru ima par repa koje su sejane rano I uspele su da niknu pre kise, jos malo pa ce sklopiti redove
2015-05-10-2-sefkerin.jpg

Zasto ne sirak u splitu? Odradis sa pola doze odnece semenki, a rizomski ce da zabuni. Posle 10 dana druga polovina i ode i rizom. Ja preferiram da posle pola doze, sacekam toplije vreme u junu i onda sa jos jednom PUNOM dozom zveknem sirak. Na ovaj nacin 100% sirka je unisteno za sledecu godinu. Jeste malo skuplje, ali s obzirom da sam se resio opasnog korova i nije skupo.

Ja sam na poslu prskao protiv uskolisnih korova u petak. Ove nedelje drugi tretman protiv širokolisnih i mislim da će to biti to za ovu godinu protiv širokolisnih.

POnovljena setva 30. aprila. Slika je napravljena 09. maja.

Večiti ogled na Institutu. Danas slikan i nakon toga iskultiviran. Sutra se prolaze staze i ostaje jos malo šminkanja.

Znao sam da će se neverne tome javiti,morao sam spustiti zbog sunca,ali sutra prskamo 3.herbicidni,pa ću okinuti sa istog mesta ,a da se videti i Fruška gora i vozila na autoputu :ppozdrav:

Nazad
Vrh