Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mene interesuje kada se vozi,takvim stilom kao clan ns lav,da li se vozi pod punim gasom ili na pola gasa?
Auuuuuuuu pa ovakvo uputstvo za vožnju kombajna i broj obrtaja nisam čuo u životu.Da nije žalosno možda bi se i nasmejavo sam napisao u najblažem stilu.
I ja bih vole da cujem izlaganje gosim panonstiba oko brzine voznje,ja sam ovu sezonu sa seckom ili bez nje vozi prvom bez varijatora ili tek tek mozda malo. Ako je vec mogu ici brze,sa zmajom, a ne prosipati onda bih platio da mi strucno lice nasteluje tako kombajn. Cena je totalno nebitna ako se dobije na kvalitetu rada i brzini.![]()
Mene interesuje kada se vozi,takvim stilom kao clan ns lav,da li se vozi pod punim gasom ili na pola gasa?[/QUOTE
Neznam mozda i na ler gasu. Bez uvrede ali voljan sam da naucim ako ste spremni da me poducute
- - - - - - - - - -
Mene interesuje kada se vozi,takvim stilom kao clan ns lav,da li se vozi pod punim gasom ili na pola gasa?
Bez uvrede ali mislim da je na ler gasu. Ja sam uvk spreman da pitm i saslusam svacije misljenje pa ako ste spremni da me poducite da ohladim pivoi ako gresim da ispravim gresku. Lav , Jelen ili neko drugo?
koliko ti je trebalo vremena da uradiš jedean hektar tom brzinom?
Kod nas u selu 142 kombajn i nemoze da uradi vise od 12-13kj dobro Vaš je 143, ali ima kombajnera koji voze 142 kod nas i kazu dnevno skidaju po 20-22 kj pšenice s rodom 4t/kj samo sam se nasmijao na to i manio rukomjooooj nebih vam znao reci,ali uzmimo u obzir da se krecalo ujutru oko9-10h vreacalo oko 19-20h i kada uradim 10.k.j vracam se kuci zadovoljan. napominjem da je u nasem ataru prosek roda psenice bio 4t po 1 k.j
Meni sto je covek dao usmerivace sa seckom soju razbacuju po celoj sirini otkosa a za psenicu mi je pravio druge jer su te u psenici bacale i na nepokoseno, da napomenem da heder nije skracivan.Ove sezone sam malo pomerio usmerivace i dobio jos malo na sirini rastura secke.
Meni sto je covek dao usmerivace sa seckom soju razbacuju po celoj sirini otkosa a za psenicu mi je pravio druge jer su te u psenici bacale i na nepokoseno, da napomenem da heder nije skracivan.
Može da bude skroz na repu možda je još i bolje tako, ali kad hoćeš da neseckaš onda moraš skidati sečku dole, ovako samo klapna se prebaci i slama ide iza sečke, da je skroz na repu klapna bi morala biti sa prednje strane a to koliko sam čuo nekad hoće da zaguši kad se nesecka, mislim da si me razumeosamo da pitam , zašto sečka nije na Zmaju 142 skroz iza na repu ? nego tako malo dalje od sredine? nebi bilo jednostavnije montirati ju skroz iza ? ili možda griješim u nečemu?