Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

Kolega je namestio sečku na 142 direkt sa motora i kaže da se sjecka vrti na skoro 4000 okretaja, i gledo sam kad radi fantasticno sitni i razbacuje, po meni je 1500 okretaja malo za sječku opet ne znam nisam strućnjak ako radi dobro je :)

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] dali vam ovo moze pomoci kod mene na zmaju 162 ima 3600 obrtaja i radi perfektno ali adapter je skracen na 3,60 pa ima dovoljno snage za te obrtaje

kod mene je sad oko 1700 obrtaja ali je malo kad je jaca slama pa cu da je ubrzam na 2500 i smatram da bi bilo dovoljno

dovoljno je kod mene po grubim racunanju radi na 2500 i radi super.. ima snimak u temi zmaj kombajni.. i sto se brze vrti manje je oseti motor..

malo nego sta........

Video govori sve 1500 obrtaja na secki zmaj 143 sa CUMMINS motorom od 120 konja radi kao doxa vec 8 godina nikad nije zagusila. Motor ju nikad osetio nije' ni ove godine kad je zito bas rodilo a prosek mi je bio 45 metara po katastarskom jutru. Jedino ako me obrtomer nelaze ali provericu i to [video]www.youtube.com/watch?v=_pTPPNlHGKw[/video]

Video ne govori ništa osim da kombajn ide brzinom puža, a broj obrtaja sečke je veći od 1500!

Bolje je odraditi posao kako treba i ugasiti masinu i cekati na prikolice a netrositi gorivo dzabe sa ovim puz stilom!!
Fabricke secke na stranim kombajnima rade oko 3600-3800 obrtaja!
Nasa radi na 2500 i uradi posao ali ne tako sitno i zato od sledece sezone ide na 3500
A ona prica od 1500 obrtaja pada u vodu, al ajd ...

Pa kod mene u selu ima 100% tih sečki što rade na 1500 obrtaja jer ti kombajni gde prođu iako kose onako visoko da kažem slama nije iseckana kako treba a ne voze bog zna šta brzo!!!

Puz stil 1/2 varijator sto je u odlicnom rodu zita za svakog zmaja sasvim ok brzina ako neces da prosipas nazad moze on i brze ali ako hoces da uradis ko covek onda vam je to to a ko hoce da se trka auto put mu je otvoren samo i zbog stanja puteva neznam dal bi i to ovim kombajnerima bilo u puz stilu a i za ove tako reci vece kombajne mozes ti njih da teras idu oni ali bogami i prosipaju , odlicna setva posle tih brzina .Covek ulozi mnogo para u to žito i ti dodjes da mu požanješ pa lepo protrciš po jutru mu prospeš 2,3,4 metra i on bolje da je te pare u kafani potrosio . ZEC stil je bolji pa posle prvih kiša nikne zito i tako nemoras da sejes za sledecu godinu . Bravo e tu je usteda tako da za setvu nemoras ni da palis traktor ni da trosis gorivo ni seme da trosis ITD. E pa zbog takvih Kombajnera sam i kupio kombajn . A sto se tice obrtaja secke 1500,2500,3500 obrtaja to je najmanje bitno slam je iseckana manje ili vise iseckana je . Pozdrav svima

Auuuuuuuu pa ovakvo uputstvo za vožnju kombajna i broj obrtaja nisam čuo u životu.Da nije žalosno možda bi se i nasmejao_Ovo sam napisao u najblažem stilu.

Mene interesuje kada se vozi,takvim stilom kao clan ns lav,da li se vozi pod punim gasom ili na pola gasa?

Nazad
Vrh