Savet oko kompa!

To znam, ali ne da pomerim tab na drugo mesto u istom prozoru, već iz drugog prozora u izvorni prozor (iz koga, ne znam kako, pređe u novootvoreni prozor, tj. otvori još jednu novu mozillu).
 
Uh, upravo sam probao i može tako kako kažeš, ali moram onda obe mozile da smanjim da ih na ekranu imam obe, pa tek onda da prevučem tab.
 
Ne mora da smanjujes. Uhvatiš to što treba i držiš i pređeš mišem dole u task bar preko one u koju hoćeš da vratiš i ona iskoči preko celog ekrana i onda samo pustiš.
 
Jesi kad cuo za bookmarks?Sto vise tabova drzis otvoreno vise ti opterecuje komp i pozoblje svu ram memoriju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Vecina rama uvek ide za onaj tab koji se aktivno koristi ja mislim,bar je kod mene tako na google chrome,mogu otvoriti 50 tabova ,sem ako u par sekundi ne klikcem sa taba na tab ,i tako preko svih 50 ,koristeci po jedan tab vremenom ,laptop ne oseti.
 
Jesi kad cuo za bookmarks?Sto vise tabova drzis otvoreno vise ti opterecuje komp i pozoblje svu ram memoriju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Koristim Mozillu Firefox za pregled interneta, i obično držim više otvorenih tabova (10-20), što od stranica koje pratim svaki dan, što od stranica na kojima sam našao nešto interesantno a nisam stigao da do kraja pročirtam, pogledam i sl. I sve češće mi se javlja problem da se klikom na određeni tab on otvori u novom prozoru. Sad, to nije samo po sebi problem jer ga ja mogu pročitati i u tom drugom prozoru, ali ga više nemam u ovom prvom prozoru (sa onih 10-20 tabova) pa kad sledeći put hoću da pogledam ponovo stranicu sa tog taba moram da je ili guglam ili da je tražim u bookmarksima. Da li postoji mogućnost da kad mi se neki tab otvori u novom prozoru da ga nekako vratim u onaj iz kog je prešao u taj novi?

Čuo sam! :)

Stvar je u ovome, otvorim neku stranicu, ili YouTube klip, i pored tog teksta ili klipa bude još mnoštvo linkova ka sličnim stvarima koje me zainteresuju i ja ih otvorim u browseru. E sad, tu bude poprilično materijala koje ne mogu odmah sve da pročitam ili pogledam. Da ih stavljam u bookmarks odmah ne ide, jer nisam pogledao sadržaj sa tih linkova da li vredi da se pamti ili ne ta stranica. Da pamtim u bookmarksu tu prvobitnu stranicu opet ne ide jer možda ti linkovi neće opet biti tamo. Evo i konkretno: sad trenutno pregledavam pecaroške klipove na YouTube-u sa temom spravljanja primame za fider pecanje (i uopšte mamci u ribolovu), i kad tu gledam neki klip sa strane se ponudi još mnoštvo klipova sa sličnom tematikom. Ja od tog mnoštva otvorim u novim tabovima ono što mi se na prvi pogled učini interesantno. Tek kad pregledam te ostale klipove vidim da li neki od njih zavređuje da ga zapamtim u bookmarksu. Obično bude da u roku od par dana pregledam sve te otvorene linkove, ako je neki dobar stavim ga u bookmarks a one druge gasim. I tako u krug, uvek se nađe 10-20 otvorenih tabova...

E sad, to je u redu da se tako opterećuje komp i troši ram memoriju. Ali ja komp uglavnom ne kortistim za neke druge (važne ili poslovne) svrhe već samo za pregled interneta i multimediju. I ma koliko da otvorim tabova ne primećujem da komp uspori rad, ako i uspori to je zanemarljivo i neprimetno. Tako da mi je onda taj aspekt nebitan.
 
Ako imate you tube account,verovatno imate,cuvate sve video klipove koji su zanimljivi u neku playlistu,bookmarks je po meni za druge stvari,tipa neke forume da sacuvate,sajtove,tekstove itd.Brzo bi se to prepunilo kad bi svaki zanimljiv video cuvao u bookmarks :).
 
Ako imate you tube account,verovatno imate,cuvate sve video klipove koji su zanimljivi u neku playlistu,bookmarks je po meni za druge stvari,tipa neke forume da sacuvate,sajtove,tekstove itd.Brzo bi se to prepunilo kad bi svaki zanimljiv video cuvao u bookmarks :).
Nema tu sta da se prepuni, bookmark cuva samo link prema zeljenoj stranici.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
To mi je otkačeno, ali i pored toga po nekad se desi da prilikom prelaska sa jednog na drugi tab, mozila otvori taj drugi tab u novom prozoru (novoj mozili). Npr. u mozili mi je otvoreno desetak tabova, u jednom tabu mi je ovaj forum, a u drugom tabu je rhmz sajt (otvoren na radarskim slikama), ostali me sad ne zanimaju. Sad ja čitam ovaj forum u njegovom tabu i pozelim da pogledam trenutnu radarsku sliku. Kliknem na taj tab gde je rhmz sajt i on ga otvori, ali ne ovde već u novom prozoru, a u ovom gde sam bio ga više nema.
 
Evo još jednog pitanja. :)

Da li po netu postoji mogućnost pretraživanja po slikama? Evo i konkretno, sa ovog foruma (bar mislim) sam nekad skinuo par slika dvobrazdnog Vogela M950 kojeg vuče neki ili zetor ili ursus (vidi se samo zadnji kraj traktora), i snimio ih u komp. Sad sam nešto pregledavao slike iz kompa i vidim te slike, i hteo bih da nadjem gde je to bilo postavljeno na forumu da pročitam post gde su bile te slike. Jel ima neki način da se vrši pretraga po fotografijama? (bilo ovog foruma ili generalno po netu)
 
Koliko ja znam light shot sluzi samo da opalis screen shot na ekranu, stisnes print screen i obelezis misem koji deo ekrana hoces da snimis kao sliku.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
To znam, ali tu treba da se slaže tekst koji je vezan za tu sliku sa rečima upisanim u pretragu. Ja sam npr. kucao M950 i Ursus i pregledao samo slike u rezultatima, i ne mogu da ih nadjem. Verovatno zato što kad je taj post pisan nije u opisu slike stojalo M950, već lupam sad ali možda nešto tipa "moje oranje u četvrtak" i sl.

Mislio sam ako imam fotografiju da na neki način umetnem samu fotografiju u pretragu umesto reči. Čini mi se da je to slabo verovatno, ali rekoh ništa ne košta da pitam...
 
Hteo sam da sastavim još jedan komp pa sam se raspitivao za polovne komponente. Ponuđen mi je procesor, matična i memorija iz kompa koji se unapređuje sa novim jačim komponentama. Procesor je AMD FX8320, ploča je Asus (ne znam model) i 16GB DDR3 memorije. Koliko bi ovo okvirno moglo da vredi?
 
Nazad
Vrh