SeljakizGrada
Član
Ako iskopam fleš dobijaš win7 ultimate skorz legalna verzija,samo treba iskopati taj fleš.Mada gledaj da predješ na 10ku,šta će ti 7ca bez podrške.Нешто као апдејт у вези "Пеперминта": скинуо 32-битну верзију, спојио обе партиције у једну док су још биле под "Виндоузом" (да се не бих зезао одмах од почетка да то чиним у "Линукс" окружењу) и покренуо инсталацију "Пеперминта" са нарезаног ДВД-а. Лепо је то протекло, доста интуитивно, чак може лепо да се изаберу опције који ће софтвер да се инсталира (или не) типа, браузера, медија плејера, офис пакета и сличних керефека, као и подршка за појединачне марке штампача. И ја практично све оставио штиклираним, осим неког софтвера за видео обраду или тако нешто, као и подршку за све остале штампаче осим ХП (каквог имам). Све било по ПС-у, појавио ми се онај десктоп (или четири, као што је то иначе фора код "Линукса"), али у мајчину - нема ми браузера, нема ми плејера неког, нема ништа од офис пакета. Уђем у нешто налик "старт менију" и све то подсећа на "Виндоуз", али када уђем у неки одељак где бих требало да нађем нпр. браузер и кликнем на нешто што би требало (барем тако ради у "Виндоузу") да га покрене, отвори ми се дијалог прозорче са нечиме где ја треба да бирам шта да инсталирам и одакле... нешто такво, што би тешко могао да назовем "јузер френдли" - не знам ни шта треба да се унесе у то поље, како се и "Линуксу" означавају извршни фајлови (оно "виндоузовско" .exe). После недељу дана фрустација са тиме колико везе немам са тиме, до неке наредне прилике, када можда и научим нешто о том "Линуксу" (канда би га завол'о, ал' н'умем), инсталирао сам на тај стари комп 32-битну "седмицу" са сервис пеком 1. Твиковао сам понешто да се приоритет стави на перформансе, а не на изглед и све то ОК ради, осим што сам ограничен софтвером који подржава рад на процесорима без SSE2 инструкцијама, што сокет А "Атлон" нема.
Него да питам нешто... Има л' ко некакву исправну и пристојну или разумно модовану верзију 64-битног "Виндоуз" 7 са СП1, линк са Нета или примерак на диску?
И друга ствар: они SSD назови дискови - како то функционише? Убодеш САТА кабл и напајање и када покренеш систем, у "мај компјутер" га видиш као нову партицију?
Ja sam na matorom Samsung laptop -u koji koristim samo za auto dijagnostiku ubacio 10ku,morao je samo klinac da ga klokuje do maksimuma