Samohodni silazni kombajn

I tako ja (bilo mi dosadno) stavim danas akumulatore na mom Hesstonu, i onako kao slučajno okrenem ključ i svih 240 konja u DDC (GMC), skoče ko jedan željnih rada. Malo sam ih izduvao tek tolik da vidim dali hladnjak posle čišćenja funkcioniše kako treba i ......
Pa hvala na pitanju zadovoljan sam.........

Ja imam samo kukuruzni adapter. Mada sam razmišljao da pokušam da mu nabacim neki od zmajevih jer su oni kopija Hesstona(bar tako sam čuo) ali za sad mi ne treba pa i ne žurim. Ali ovih dana kad budem opet rešio da ga palim snimiću nešto .... lepo radi... motor šestak kad složi ko avion da poleće... zanimljivo na njemu je da mu ulje uvek žuto...mislim na motorno, nije crno ko u traktoru, čudno.

Ja imam samo kukuruzni adapter. Mada sam razmišljao da pokušam da mu nabacim neki od zmajevih jer su oni kopija Hesstona(bar tako sam čuo) ali za sad mi ne treba pa i ne žurim. Ali ovih dana kad budem opet rešio da ga palim snimiću nešto .... lepo radi... motor šestak kad složi ko avion da poleće... zanimljivo na njemu je da mu ulje uvek žuto...mislim na motorno, nije crno ko u traktoru, čudno.

Nije baš u vezi sa silokombajnima ali istu situaciju sam imao sa uljem na Hurliman H360 traktoru kojeg sam prije par godina posjedovao. Ulje nikad nije pocrnilo, isto ne znam razlog.

Silo-kombajneri,šta mislite kako bi se motor 260ks ponašao sa 4 rednim adapterom,dali bi to išlo donekle ili je snaga na knap ??

Kombajn je Claas Jaguar 685..

Kod mene je 240 ks i ide sasvim dobro. Ali to sve zavisi od vozača. Šta želi. Možemo sasvim sigurno i sa nekom zastavomyugom stići na cilj ali neko za to koristi bmw merc ili....

Silo-kombajneri,šta mislite kako bi se motor 260ks ponašao sa 4 rednim adapterom,dali bi to išlo donekle ili je snaga na knap ??

Kombajn je Claas Jaguar 685..
Kod mene je 170 ks na 3 reda takodje jaguar 600 serije,bez problema nosi,tako da slobodno kaci i teraj :)
Naravno ako ti bitno da u svakom kukuruzu letis po njivi onda je to druga prica,onda nije dosta ni 100ks po redu :D

Ma nemislim radit trke po zemlji :osmeh:

Gledao sam neki 690,ali oni su svi oko 20 000e,a sad nađoh jedan dobar 685 za skoro duplo jeftinije novce..
Malo se jedino bojim toga motora V6 260ks,znam da je na 690-tki motor V8 340ks i on ide ko nevrjeme u svakakvom kukuruzu..

Alo zmaju, ubaci koju sliku ako ti je pri ruci, baš me interesuje kako izgleda. Moj je 7650 I bio dosta očerupan pa mi je trebalo dosta vremena da ga dovedem u dobro stanje. Možda ima nešto slično pa da mu odradim copy-paste.

Sa manje od 50ks po redu? To jedino ako je kukuruz od metar visine... Moje misljenje bez 75-80ks po redu nema pravog posla a ni ucinka. Mislim da sam ovu sliku vec postavio....

Jeste tako ali npr vidjao sam sa jednorednim kombajnima ljudi vuku s traktorima i od 60ks ali nikad u takvim kombinacijama nisam bas video solidnu silazu samo prekrupnu... Jednom sam i video ali je isao ko kornjaca kroz njivu. :ppozdrav:

Video, video, video... Svi mi pričamo iz ličnog iskustva jer posedujemo takve mašine. I svi bi mi kupili po jednu novu, ali ovo što imamo zadovoljava potrebe. I kod mene je 60ks po redu (240ks) pa ne znači da milim već po nekad ne mogu čestito i da nacentriram red neko izletim izredova. A što se tiče dužine sečke silže ona se sigurno na svakom kombajnu šteluje i mislim da je najmanja bar kod mene 6mm. Mada ja sečem na 1cm, ali isto tko mogu i na 2, 3, 4. Ako je taj neko sekao krupno znači da je hteo da uštedi na gorivu ili je zaboravio da prešteluje ili ima kvar pa ne može, ali sam savršeno zadovoljan konjažom kod mog kombajna.
Zato i kažem iz ličnog iskustva je dovoljno 60 ks po redu (više ili manje) i sve zavisi od proizvodjača.

Nazad
Vrh