Samohodni silazni kombajn

Ratko nemora biti pa ovaj bratov mengele ide ~35 (mjereno GPS-om i traktorom) , na komandnoj ploči ima jedan prekidač kojim se uključuje transportna (cestovna) brzina.

Da imao je dva kombajna,jedan ko moj i jedan stariji koji sam isao da vidim a kupio sam od njegovog komsije

- - - - - - - - - -

Ratko nemora biti pa ovaj bratov mengele ide ~35 (mjereno GPS-om i traktorom) , na komandnoj ploči ima jedan prekidač kojim se uključuje transportna (cestovna) brzina.

I ja imam posebnu transportnu brzinu i maksimalna brzina mi je 22 km/h,a svi kazu da letim

nasao sam jedan mengele sa kemperovim hederom u inostranstvu ali neznam kakve su situacije kod nas u vezi carine cuo sam da je nesto minimalno a masina po meni je extra

- - - - - - - - - -

http://www.agropijaca.com/polovni,1103745,Mengele-SF-6600.html

- - - - - - - - - -

isti kao brankovog brata samo sa ovim hederom

- - - - - - - - - -

slovenac je suvlasnik pa sam i kontaktirao ostalo samo da odem da ga vidim

• Like
Reagovanja: igo
Ratko,taj ko tvoj sam kod njega gledao pre skoro 3god,nije mi se svideo uopste. Mada mozda je taj prodao a sad opet da ima isti,ne znam... Tad kad sam ja bio imao je solidnog New Hollanda trorednog.

ja sam se malo vise raspitivao u vezi silo kombaja jer i sam planiram da uvezem nesto iz inostranstva , skupi su za odrzavanje jer navodno ta firma sto je proizvodila te kombajne vise ne postoji pa se i delovi vise ne proizvode ,da su ti motori veliki potrosaci koliko je to tacno neznam jer ga nisam imao ali sam tako cuo ako su mene lagali lazem i ja tebe .

motori su većinom mercedes V8 (isti su i na claasevima) tako da je potrošnja ista, neki modeli su imali volvo motore pa nema problema za dijelove. Što se tiče potrošnog materijala (noževi, remenje itd.) je manji problem za nabaviti nego za npr. hesstona i kod nas u HR ima večinom a ako nema stigne za par dana ili ako je baš gusto ovi http://www.oekoprofi.com imaju sve za njega, oni su od mene 400 km, ima jedan i cca 130 km od mene ali su noževi kod njih bili duplo jeftiniji pa smo otišli tamo po njih. . Adapter za kukuruz je identičan kao i na claasu 690 tako da opet nema problema za dijelove, hidromotor i pumpa su od danfossa i koristi se na više firmi i kod nas ima firma koja se bavi hidraulikom i ima sve dijelove za danfoss. Jedino što bi eventualno mogao biti problem za nabaviti su remenice i zupčanici u mjenjaču pogona adaptera a za to opet ima firma nedaleko od mene http://hittner.hr/rezervni-dijelovi/ koja radi sve živo i to odlične kvalitete (rade šumske traktore i mjenjače pa imaju i "cementiranje") i ovo što smo mi mijenjali (dvije remenice i prirubnicu za pogon adaptera) su napravili za trečinu cijene originala.

BTW firma još uvijek postoji samo ih je kupio lely i ne proizvode više samohodne već samo nošene silokombajne

• Like
Reagovanja: igo
ja planiram da uzmem class jagar 682 ako bubem nasao dobar , ako ne onda sigurno uzecu nesto drugo ali neznam sta . videcu .

Slikacu pa cu postaviti. Vrlo jednostavno,ima svoju pumpu,crevo je skros gore na kraju,sva masa bude jednako isprskana... I taj uredjaj komplet nije jeftin. 550-600e!

Mozes to napraviti,i mi smo tako nesto "krpljeno" pre koristili,ali burazer nije dobro pricvrstio i izgubio... Ovo je malo ozbiljnije sad,imas u kabini da podesavas protok koji god zelis,uglavnom oko 5-6 litara po prikolici. I + imas u paketu s tim komplet i da se namontira na sam heder napred za senazu sa 3 dizne cim uvlaci unutra da odma prska jednako celom sirinom. A za silazu jedna dizna skros gore,tacno stoji kod onog fara,ako mozes uvelicati sliku mozda se moze i videti. Mada uvek i koristimo to tako i za silazu i senazu,jednom smo samo montirali to napred na heder.

Kod mene u Svilajncu ima jedan takav uredjaj Pionir-ov u poljo apoteci cena je 58000 din. zapremina cini mi se da je 60l..

Da jeste,mada dobijes ti uz to komplet kutiju dizni (raznih) mislim da ima oko 15-20 komada,stavis koja ti odgovara. Zapremina bureta je 30 galona,i prospekt je sve u galonima moras racunati,pa ti sad vidi koliko je to litara :osmeh: Slikacu ovih dana pa cu postaviti,tu je kombajn kod mene jer kod strica nema mesta,al mi mrsko sad ici slikati :haha: Pantic,i ovo je Pionirov,izgleda da je onda bas isti ovakav,jer je tako i ovaj placen,ne znam sad tacno u dinar.

Nazad
Vrh