Samohodni silazni kombajn

Zarko sta te konkretno interesuje poceli smo da ga spremamo za sezonu nemam svezih slika

- - - - - - - - - -

149109756660981341950262.jpg

Nisam mislio na duzinu reza nego na povrsinu koja se reze u jednom trenutku i ugao kako nailaze nozevi na masu u odnosu na kontra noz.Nije isto kada na secki ima 8 dugackih nozeva kao kod starijih JD serija i kada ima 56 manjih kao kod mene...................

@Zmaj-151 Zmaju nisam mislio ništa konkretno ali sam hteo da vidim pošto su oba modela Hesston možda ima nešto na tvome što bi i ja mogao da dodam kod mene jer je moj vrlo jadno izgledao kad sam ga uzeo. Onda sam izgubio grdno vreme popravljajući ga dok ga nisam doveo u sadašnje vozno stanje. Na sreću mome je jedino motor bio dobar ( i dan danas) a ostalo lanci lageri noževi sve je to bilo nedržavano i jadno. Sadašnjim stanjem sam zadovoljan. Hvala za sliku

@zmaj151 moze li koja slika hangara u pozadini? Cisto da vidim kako izgleda. Moze slika i krovne konstrukcije. Sve to ako nije problem u odgovarajucu temu ili na PP. Hvala.

Zmaju, nešto mi nije jasno... Nešto mi ti prednji točkovi deluju preširoko u odnosnu na dvoredi heder. Al ne smeta u radu , el ne gaziš red sa strane ili je dovoljno prostora. Pitam jer pre no što sam kupio moj četvoro redi gledao sam i ja jedan takav i sve mi se svideo ali sam se plašio da ću točkovima gaziti redove sa strane. Čak je bio u mnogo boljem stanju nego moj sadašnji. E sad kako se zvao neznam i znam da je imao mnogo boljih rešenja, čak i softtouch yojstick za pojedine radnje.
Ajd molim te slikaj malo i ovaj manipulator sto se malo vidi do sil. kombajna. Izvini što davim.

teleskopski manipulator manitou, jbc ili ostali modeli, pogledaj na google. Neznam kako bliže da ti objasnim.Na srednjoj slici ti je levo od kombajna gledajući sa zadnje strane. Ili da preformulišem pitnje. Koja ti je ova mašina levo od kombajna?

To je teleskopski utovarivac slike imam samo od bivseg vlasnika to je kod njega u avliji,a bivsi vlasnik je clan gorannikica

Uporedjivanje mogucnosti KRONE silo kombajna u Nemackoj i Americi.Ono sto me je odusevilo je velicina kukuruza u Americi, kao kabina od kombajna.Takodje zanimljiv je ovaj Amer vagar, debeo je kao bure.:haha:

Da se nadovezem na pricu oko snage, evo u prethodnom postu je Krone BigX500 sa hederom od 10 redova, a njegov motor MB ima 490 KS, znaci 49 KS po redu :bravo:

@pocerina: selo pored je Macevac, ne znam za Claasa tamo, pitacu oca, a ima jedan troredi u Vojsci, to znam

U Vojsci je imao Aca (ne secam se prezimena) Claas SF 80.
4 reda i cini mi se 340 hp...
bio je jedno vreme u oglasima.

Znali ko sta vise o zmaju 351 ,imam u planu da ga uzmem,kakva je potrosnja po ha,ucinak,kvarovi,siliram oko 30 prikolica godisnje

Mozda covek ima usitnjene parcele pa treba puno da se probija ili da se gazi u drugom slucaju,ako ne onda je jednoredni sasvim dovoljan ;) bolje imati jos jedan traktor pa da moze i drugo da radi.

Nazad
Vrh