Evo ovako malo imam vremena sada. Podizemo neke plastenike itd itd. Imam 2 rama 2x1m. Gotova. Ako stavim ta dva rama jedan pored drugog i razmaknem jos 1m, zavarim ili postavim 4 cevi od 1m izmedju na ivicama... Dobijam 3 kaveza na racun 2 rama.
3 kaveza svaki 2x1m.
Dalje... Ako 2m podelim na 5 delova.. Dobijam boks 1m x 40 cm. Ako taj boks podelim na pola dobijam 1 boks 50cmx40xm. visina je oko 60-80 cm.
Znaci celokupni kavez bi mogao da iznosi 30 bokseva. U mom slucaju Napravio bih napred 10 komada zbog zenki i muzjaka koje bih izdvojio za prodaju ili za sebe.
Od nove godine do sada sam imao potraznju za 4meseca zekama pa sigurno preko 20 komada... TO je lepa svota novca.
Taj celokupan kavez je horizontalan, da izbegnem ciscenje, da izbegnem kosi lim, znaci sve propada dole kod glista.
Pod cu sigurno uraditi vrhunski i zbog toga moram da idem u Novi Sad. ILI plasticne podne resetke ili u opremi za cincile ima mislim 1x5cm ili 1x7 cm debljina zice preko 3m. Ali zaista kvalitetna.
Pojilice .. Prijatelj je zatvorio farmu nosilj kokosaka, preko 3000 komada... Sve kaveze prodao u gvozdje eeee sto nije rekao meni...
Dobijam pojilice od njega, sa sve cevima i vodokotlicima ako hocu.
Tako da mogu da napravim zaista neverovatan dobar i funkcionalan kavez za ``male pare``. Pregrade izmedju razmisljam da uradim od zategnute zice i neku jeftinu zicu, samo da su mali otvori.
Hranilice su mi lako izvodljive. SVe je tu. Ali izgleda da sam se malo otrovao od flumekvina
poremetio mi zeludac pa sutra moram samo keksic i cajeve, dok se flora ne obnovi.
Uglavnom odlucio sam se za varijantu 10 bokseva napred 50x40.
i 4 velika boksa 1mx1m.
Nacrtao bih malo bolje skicirao ali sam to uradio jutros dok sam popio brufen
i onda ceo dan spremao plastenik sutra imam oko 100 000 semenki paprike da posadim pincetom jednu po jednu
.
Kavez je predvidjen da bude napolje, za tov, manje amonijaka, vise vetra, u hladovini.
Zvao sam prijatelja da mi nadje prehrambeno bude skroz belo da ne pozeleni iznutra, sa slavinom. Nekih 50-100 litara.
Kavez za maticne imam.
Eto sad imadoh malo vise vremena pa opisah detaljno vise manje.
I jos nesto da dodam koji je razlog poskupljenja granula za 20 din na 10kg ?
Ide maj, silosi moraju da se isprazne za novu sezonu, znaci cena kukuruza i ostalog ide dole. Jedino od svega je skocila mozda cena deteline dok ne stigne nova, ali posto je bila lepa zima i prolece ubrzo stize i nova detelina, tako da uopste ne postoji razlog za poskupljenje granula. Ima li neko neki odgovor, potpisa nezahvalan korisnik kivan na monopol u ovoj drzavi
.
Ako prosirim proizvodnju i skupim 1200 evra za peletirku sigurno cu je uzeti i praviti svoje granule.