Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

bartos

Kad ce biti jos slika :osmeh: nije fer prvo si nas navukao sa ovim slikama a sad neces da nam pokazes kako izgledaju finalni radovi :osmeh:

Najpouzdanije resenje da odes u neku farbaru i pitas. Cene su razlicite od grada do grada.

OK, nije to puno.. Promajacu se po gradu pa cu vec videti. I nadam se za vikend srediti to. Nece biti bas estetski najsavrsenije i ali ce zavrsavati posao. Uskoro kacim slike i ja da se pridruzim ovoj kreativnoj druzini.

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

Poceo sam novi kavez polako da pravim pa me zanima razmak izmedju letvi na podu koliki treba da bude?

Po meni tj.barem sam ja tako stavljao nekih 1.2 do 1.5 cm od letve do letve,i nemam problema!!!Inace lepo ti napreduje kavez jel to pravis za tovljeike ili za priplodne kunice?1:bravo:

Damire primetio sam da si ovu armaturu vario sa strane, toliko ``armature kosta punnnooo para``, kavez ce biti tezak, nema potreba za tim, ali ako to ofarbas ta debljina armature ...Kavez ce ti trajati 120 godina :). Koja je visina tog kaveza sada? Uvek mozes i treci sprat, mada mi lici da je dosta visoko.

Ostalo je sve ok.

Damire primetio sam da si ovu armaturu vario sa strane, toliko ``armature kosta punnnooo para``, kavez ce biti tezak, nema potreba za tim, ali ako to ofarbas ta debljina armature ...Kavez ce ti trajati 120 godina :). Koja je visina tog kaveza sada? Uvek mozes i treci sprat, mada mi lici da je dosta visoko.

Ostalo je sve ok.
Sav materijal nabavim sto na otpadu starog gvozdja i po dvoristu uvek imam nekog materijala,dimenzije su 120x70x50,nadam se da je sasvim dovoljno

- - - - - - - - - -

Iskusno golubarsko oko je primetilo da tu ima i golubarske zice....(na pregradnim ramovima i donjoj bocnoj strani).:osmeh::ppozdrav:
Ta zica mi je ostala od predhodnog kaveza pa sam je iskoristio!

Ovih dana bi trebao napraviti kotilice za svoje kuniće. Inače držim kalifornijske i panonske bijele kuniće, pa me zanimaju dimenzije kotilice, koja će biti namontirana s vanjske strane kaveza. Koliki bi trebao biti promjer rupe na kotilici i koliko da je visoko od dna kotilice.

2iboxfb.jpg

- - - - - - - - - -

POčetak izgradnje kaveza

- - - - - - - - - -

A ovo je nesto staro, ali završava posao
n9gtv.jpg

Juce sam poceo da pravim kavez za kucie dimenzije po boksu su duzina 100cm, sirina 80cm i visina 50cm, ima takva 4 boksa. S tim sto su u jednom nivou 2 boksa i u drugom druga 2. Izmedju nivoa ima razmak 25cm sto praniram da stavim kosi lim za izdjubravanje. Juceo sam poceo a kada cu ga zavrsiti ne znam, pareeee koce. :D
Prednja strana
10dfh4k.jpg

Ovo treba da bude zadnja strana
2hgqys9.jpg

Vrata sam zamislio da budu jedna za jedan boks, pa sta ostali mislite o tome?

@RadeRakic Bitno je da su kavezi u funkciji, i da zecevi imaju higijenu, hranu i vodu... Eksterijer je manje bitan, ali da napomenem meni se bas svidjaju kavezi.

Lepo izgleda, sviđa mi se. Ja imam te dimenzije i išao sam na varijantu dvokrilnih vrata, zbog funkcionalnosti - nemam mnogo prostora u kunićarniku, pa je lakše otvarati dvoja vrata od 50x50 cm, a i mislim da bi vrata od 100x50 "spala" od tereta (kačim jasle, pojilice i hranilice na njih), pa bi posle zatvaranje bilo problem.

@Drobac E vidite, na to nisam mislio da ce vrata od 50x100 spasti od tereta, hvala! Prostor mi nije problem, farma je takoreci prazna, ali cu videti kako cu za vrata, vise volim kad su mi iz jednog dela, ali ako ne bude islo iz jednog dela ja cu lako prepoliviti. :D

Svaka cast drugari.Koliko vidim broj kunicara se povecava iz dana u dan.Prave se novi kavezi,krenulo razmnozavanje,jednom recju sve vri od usatih.:ppozdrav:

Ivane lepo izgledaju kavezi, tj verovatno će biti još lepši kad se završe. Nego čini mi se da je dimanzija kaveza malo poveća, zašta nameravaš da koristiš te kaveze, za tovljenike ili? Ja planiram da napravim kaveze dimenzija 80X60X50 i mislim da je to sasvim dovoljno za ženkiu, pa čak i za ženku sa malima do mesec dana. Ali ok, to je moje mišljenje. Sve u svem samo napred

Nazad
Vrh